avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dezmembrare teren cu titlu de drum
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dezmembrare teren cu titlu de drum

Buna ziua !

Am cumparat o parcela de pamant al carei drum de access are latimea de 8 m.
Au trecut cativa ani pana am cerut autorizatie de constructie. In momentul in care am cerut autorizatia, mi s-a conditionat cu dezmembrarea unei parcele de 3m latime deoarece primaria doreste latirea drumului deoarece se prevede ca in viitor va fi un drum imporant de access catre un posibil nou cartier. Dar nici vorba sa imi faca o oferta de cumparare pentru parcela dezmembrata de pamant.

Dar pe de alta parte la alti vecini care au construit mai devreme, nu li s-a impus acest lucru si au gardurile la marginea drumului actual.

Am facut dezmembrarea caci numai asa am obtinut autorizatia, am construit casa conform autorizatiei si acum a trebuit sa anunt la primarie terminarea lucrarilor.

1. Desi nu mi s-au eliberat actele de terminare a lucrarilor, in momentul in care am fost la primarie pentru anuntare, inainte de orice primaria mi-a cerut sa declar constructia la taxe si impozite si sa platesc impozitul pana la sfarsitul anului.

2. Cand au venit sa verifice situatia la fata locului Primaria a refuzat sa imi dea acel certificat de terminare a lucrarilor pana nu construiesc gard retras cu 3m conform dezmembrarii terenului.

1. Este legal sa mi se pretinda impozit pe o cladire care oficial inca nu este terminata ?
2. Este legal ca primaria sa nu ma lase sa imi fac gard pe proprietatea mea privata si sa imi impuna sa ma retrag cu gardul desi nu mi-au oferit nici o despagubire ?
3. Pot sa fortez primaria sa cumpere parcela dezmembrata cu titlu de drum de vreme ce ma impiedica sa o folosesc in scop personal ?

Multumesc anticipat !

Mihai

Alte discuții în legătură

Dezmembrare si cedare teren la domeniu public cslaszlo cslaszlo Buna ziua, Am achizitionat recent un teren in intravilanul unei comune cu front la un drum in curs de reabilitare. A fost un drum de pamant, pe care primaria ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Refuz autorizare construire parcela cu acces de 3 m, inconsecvente puz ghervasze ghervasze Buna ziua. Am o parcela intravilan (cu un puz care sustine inclusiv ca servitutea nu e necesara, acesta prevazand deja accese prin drumuri pubnlice) cu drum de ... (vezi toată discuția)