avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare de 1 an si jumatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare de 1 an si jumatate

am divortat am o sentinta definitiva si irevocabila prin care se cere mamei sa plateasca o pensie alimentara.din pacate nu am primit de 1 an si jumatate.am deschis un cont i-am trimis nr. de cont ca sa trimita banii.am uitat sa precizez ca dansa este in italia si nu vrea sa trimita pensia .ce trebuie sa fac si unde trebuie sa fac o plangere si trimite-ti legea care se ocupa de neplata pensiei alimentare
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 20:21, 20 Iulie 2009
depuneti plangere pentru abandon de familie.art. 305 C. penal, la politie sau parchet.
Plangerea o depuneti direct la Parchet, cu precizarea ca "faptuitorul" se afla in prezent in Italia.Poate sesizati cu privire la acest aspect si Ministerul Afacerilor Externe...
atat doar ca prin plangere penala nu o sa primiti bani...
Intr-adevar , plangerea penala nu va rezolva imediat problema pensiei alimentare insa va avea cu siguranta efecte asupra mamei!
daca doriti ca fosta sotie sa raspunda penal pentru neplata pensiei alimentare , puteti face plangere penala la parchet sau politie , pt abandon de familie .
daca doriti sa recuperati cu efect retroactiv sumele de bani , pe care dansa trebuia sa le achite cu titlu de pensie de intretinere , puteti face actiune in instanta in acest sens .

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare lexyaly lexyaly fostul meu sot n-a platit pensia alimentara de cand s-a incheiat divortul din 2007 .imi poate cineva da o cerere tip pe care s-o depun la judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)