am divortat am o sentinta definitiva si irevocabila prin care se cere mamei sa plateasca o pensie alimentara.din pacate nu am primit de 1 an si jumatate.am deschis un cont i-am trimis nr. de cont ca sa trimita banii.am uitat sa precizez ca dansa este in italia si nu vrea sa trimita pensia .ce trebuie sa fac si unde trebuie sa fac o plangere si trimite-ti legea care se ocupa de neplata pensiei alimentare
Impotriva celor care nu si respecta obligatiile de familie, trebuie sa existe si o pedeapsa. Abandonul de familie, prevazut de art.305 din Codul Penal, care este o infractiune grava si pe care multi soti o comit cu usurinta, fie din nestiinta, fie cu vadita rea intentie. Daca se constata ca nu se indeplineste obligatia de intretinere cu rea credinta, timp de 2 luni, fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legii. In acest sens, depuneti o plangere la Parchet pentru savarsirea infractiunii de Abandon de Familie. Savarsirea faptelor care constituie infractiunea de abandon de familie este condamnabila mai ales din punct de vedere moral, indiferent de ce spune legea penala, indiferent dca se depune plangere penala sau nu.
Faceti o actiune pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, infractiune prevazuta de art.305Cod penal, cerere pe care o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria in circumscriptia caruia se afla domiciliul dumneavoastra. Trebuie sa aveti adresa fostei sotii.