avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC al doilea copil

Buna ziua! Sunt in CCC cu primul copil pana la implinirea varstei de 2 ani adica 2.05.2016! Am urmatoarele nelamuriri:
- am intrat in concediu avand contract de munca pe periaoda determinata, contract ce s-a incheiat pe 30.08.2014, eu fiind in ccc din 17.07.2014. Ce se intampla cu statutul meu din 1.05.2016 daca doresc sa ma inscriu din nou la examenul de titularizare si noul contract va fi incheiat cu 1.09.2016? Pot beneficia de somaj sau va fi considerata aceasta perioada intrerupere?
- daca sotul solicita acea luna de concediu ce documente sunt necesare si unde trebuiesc depuse?
- daca doresc al doilea copil, iar la data de 1.05.2016 voi fi insarcinata in 5 luni mai pot beneficia de ccc pentru al doilea copil?
Multumesc si sper ca am fost explicita!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 25 Octombrie 2015
1. Ati fi putut beneficia de indemnizatie de somaj daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca.

2. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta tatal copilului procedeaza ca si dvs. cand ati intrat in CCC si actele pentru indemnizatie le depune la Primarie.

3. Pentru a beneficia de CCC2 si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu crestere copil, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

4. Dupa incetarea CCC1 ar trebui sa aveti un loc de munca macar pentru cateva luni, pana veti intra in concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)
Cum trec din ccc1 in ccc2? ALINACARSTEA ALINACARSTEA Sunt în CCC pana la 2 ani. Doresc sa mai fac un copil, dar m-ar interesa: 1) daca nasc la o luna .... maxim 2 luni jumate dupa ce primul copil implineste ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)