avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Întrebări elementare despre S.R.L
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Întrebări elementare despre S.R.L

Doresc să înființez un S.R.L. însă sunt novice în acest domeniu, așa că am nevoie de câteva informații de baza înainte de a iniția vreo acțiune.

Iată care sunt întrebările:

1. Care este numărul maxim de asociați care pot constitui un S.R.L.?

2. Unul din lista de acte este și: ”Specimenele de semnătură ale reprezentanților - a) acest lucru însemnând ale tuturor asociaților?
- b) Sau exista posibilitatea de a desemna un unic reprezentant, iar apoi fiind necesar doar specimenul de semnătură al acestuia?

3.Durata societății:
În Actul constitutiv, apare art.1.3, referitor la durata în ani a SRL.

a) Care este durata minima pe care se poate constitui un SRL?
b) Ce se întâmplă după ce perioada existenței stabilită se încheie, timp în care SRL-ul nu a avut nicio activitate?

4. Taxa anuala menținere SRL.

Chiar dacă SRL nu are nicio activitate, este necesar sa se achite o taxa anuala pentru a o mentine?

5. Radierea din oficiu:

a) Care sunt condițiile pentru care un SRL sa fie radiat din oficiu (pentru cazul în care SRL nu a avut nicio activitate pe toata durata existentei acesteia).

b) In cazul in care se produce rad, din oficiu, se mai precep anumite taxe ( ca in cazul radierii voluntare)
Cel mai recent răspuns: sunsray , utilizator 17:49, 26 Octombrie 2015
1. În societatea cu răspundere limitată, numărul asociaţilor nu poate fi mai mare de 50.

2. Societatea poate fi constituită atât pentru o durată de timp nelimitată, cât şi pentru o anumită perioadă de timp determinată. La împlinirea termenului stabilit pentru durata societatii, aceasta se dizolvă de drept (art. 227 alin.1lit.a Legea 31/1990).

3. Reprezentantii societatii fiind administratorii acesteia . Prin urmare,societatea poate avea unul sau mai multi administratori.
Pentru acestia se va lua specimenul de semnatura.

4. Art.237 din Legea 31/1990
(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) acţionarii/asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut ori reşedinţa cunoscută;
c) nu mai sunt îndeplinite condiţiile referitoare la sediul social, inclusiv ca urmare a expirării duratei actului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social ori transferului dreptului de folosinţă sau proprietate asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social;
d) a încetat activitatea societăţii sau nu a fost reluată activitatea după perioada de inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului, perioadă care nu poate depăşi 3 ani de la data înscrierii în registrul comerţului;
e) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii;
f) societatea nu şi-a depus situaţiile financiare anuale şi, după caz, situaţiile financiare anuale consolidate, precum şi raportările contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare;
g) societatea nu şi-a depus la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, declaraţia că nu a desfăşurat activitate de la constituire, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare.
Va multumesc petru raspuns/
Puteti va rog sa imi raspundeti in continuare, traducandu-mi acest punct?

a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;

ce inseamna mai exact acest lucru?

De asemanea , la punctul d) a incetat activitatea societatii -

In aceste cazuri, daca onrc dispune radierea de drept, detinatorul firmei mai plateste taxele de dosar etc? - cele listate aici [ link extern ]
Pe scurt vorbind, doresc sa stiu daca exista vreo metoda de a inchide firma fara a mai plati acele taxe listate in link de mai sus.
nu mai raspunde nimeni, va rog?javascript:void(0);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din oficiu dupa expirarea perioadei de suspendare a activitatii. in2ition in2ition Buna ziua, Detin o firma pe care de curand am decis sa o suspend. Suspendarea e temporara pe 3 ani. As dori sa stiu sau sa-mi propuneti cea mai ieftina si ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere srl alext alext Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator. Eu sunt asociat unic si administrator. Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual ... (vezi toată discuția)