Buna ziua!
In urma cu o luna am postat un anunt pe internet pt a vinde un imobil.La un moment dat am fost sunata de un agent imobiliar.Mi-a spus ca are un client interesat de proprietatea mea.Am zis ok,desi nu-mi place deloc ideea de a colabora cu agentiile imobiliare.
S-a prezentat cu posibilul cumparator,acesta dorea sa achizitioneze apartamentul pt sora lui aflata in alta tara.Mi-a cerut voie sa faca cateva fotografii,am zis ca nu am nimic impotriva.Acesta le-a trimis si au fost de acord cu cumpararea.Ne-am prezentat la sediul agentiei,eu si sotul,insa in locul celui care a vizionat apartamentul s-a prezentat fratele lui.Nu am fost suspiciosi.Am semnat un antecontract de vanzare cumparare precum si un contract de comision cu agentia.Am primit un avans destul de maricel,acesta promitand ca in maxim o saptamana rezolvam cu restul,numai sa trimita sora-sa procura.
Trec 2 saptamani si incepem cu telefoane la agentul imobiliar,intreband care mai e situatia.Ne-au tot spus ba ca nu a sosit procura,ba ca nu a trimis sora-sa restul de bani,dar nu ne-am facut griji,caci in contract era termen de o luna pt a definitiva vanzarea.Cu o saptamana inainte de termen am fost anuntati sa mergem la notar.Ne-am prezentat,insa tipul cu care am semnat a venit insotit de tatal acestuia,spunandu-ne ca el nu poate cumpara pentru ca procura sora-sii nu e in regula, pe numele lui nu poate achizitiona acest apartament deoarece avea cateva probleme pe la finante.Nu am zis nu,desi nu am banuit ce urma sa ni se intample.
Am intrat la notar,a scos banii,i-am numarat in prezenta agentului imobiliar,am bagat banii in buzunar si am asteptat sa vina notarul sa ne citeasca contractul de vanzare cumparare.In acest timp a inceput acel agent sa ne spuna cum are el un alt apartament,cu mai putini bani decat ar fi platit pt apartamentul nostru.:O.Nu stiu daca a spus-o intentionat sau nu,cert este ca in momentul cand notarul a inceput sa citeasca contractul,cei 2 s-au sucit.Au inceput sa gaseasca tot felul de motive,ba ca ei nu stiau ca acea proprietate sa afla in acea zona,ba ca ei stiau ca apartamentul e mai mare decat a semnat el in antecontract,etc.
Acum nu mai vor sa mai cumpere,dar mai au si pretentia sa le returnez acel avans.Agentul imobiliar s-a aliat cu cumparatorul,spunandu-i acestuia sa stea linistit ca il invata el sa scoata dublul de la mine.
Mentionez faptul ca termenul acelui contract a expirat si noi ne simtim amenintati atat de agent cat si de cumparator,care a spus ca nu-l intereseaza de acel contract pt ca va scoate oricum banii de la noi.
Intrebarea mea este urmatoarea: suntem obligati sa returnam avansul(sau dublul lui) din moment ce el nu si-a respectat contractul?
Depinde ce zice contractul, promisiunea. Depinde daca aveti dovezi ca ati fost gata sa semnati. Ar trebui notificati, negociat, dar dupa vederea contractului deja semnat.
Ajutooor !!!
dorin2007
pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)