avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna! In mai 2012 mi-am cumparat apartament. Am sunat la nr de tel si am mers sa vad ap. M-am intalnit cu agentul imobiliar si cu proprietarul. Mi-a placut apartamentul si le-am spus ca ii voi suna daca ma hotarasc. Agentul mi-a dat sa semnez o hartie si gata. Mi-a spus ca eu oricum nu trebuie sa platesc nimic pt ca nu am apelat la agentie. Proprietarul plateste. Dupa o saptamana m-am intalnit cu proprietarul care ma stia din vedere si mi-a zis ca ne vinde apartamentul dar ca a renuntat la agentie. Nu aveam nr. de tel al proprietarului. Mie imi era indiferent. A contat ca a fost dispus sa astepte pt ca l-am luat prin prima casa. Acum, dupa 6 luni, m-am trezit cu agentul imobiliar la usa amnintandu-ma ca ma actioneaza in instanta. Ce sa fac? Eu l-am crezut pe proprietar cand a spus ca a renuntat la agentie. ba mai mult, -am sunat pe proprietar si mi-a zis ca pe el nu l-a contactat nimeni. Ns ce intelegere au avut.
Cel mai recent răspuns: andreea_g20 , utilizator 18:44, 24 Ianuarie 2013
Buna ziua,

In primul rand, ce anume ati semnat? O hartie in care scria ce?

Daca ati semnat un contract de servicii, are pe ce baza sa va dea in judecata.. altfel nu prea vad cum..

Eu as zice sa ii cereti hartia pe care ati semnat-o sa vedeti exact ce scrie pe ea..

Succes!

PS: Acest mesaj sigur nu e categoria buna..
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Buna ziua! Ati semnat un contract de vizionare , de prestari servicii prin care dumneavoastra ati acceptat ca agentia imobiliara sa va prezinte una , sau mai multe oferte ! Da , in cazul in care dumneavoastra nu ati fi cumparat acel apartament pe care agentia vi la prezentat , nu var fi deranjat nimeni! Atata timp cat dumneavoastra ati intalnit proprietarul prin intermediul agentiei , e normal si dupa 1 an , ca agentia sa vina si sa ceara banii pentru serviciile prestate !Ar fi fost corect sa sunati agentul care va prezentat apartamentul si sa il anuntati deintentiile proprietarului ! Agentia are tot dreptul sa va dea in judecata , daca nu ajungeti la o intelegere , si nu veti plati numai comisionul dumneavoastra ci si comisionul proprietarului si cheltuieli de judecata ! Sfatul meu este sa mergeti la agentie si sa cadeti la o intelegere amiabila !
Buna din nou. Mutumesc ca mi-ati raspuns. Am primit o copie ieri dupa hartia pe care am semnat-o fara sa citesc si acolo scrie ca e un contract de intermediere. Teoretic trebuie sa ii platesc comisionul numai ca agentu respectiv a venit sa imi arate apartamentul cu fiul proprietarei ori eu, dupa 3 luni cand l-am cumparat, l-am cumparat de a adevarata proprietara care culmea nu are semnat niciun contract cu agentia respectiva. Deci cum fac? Agentul imi cere mie bani dar el nu are niciun contract cu fosta proprietara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara alexutzu84 alexutzu84 Buna ziua tuturor, Ma confrunt cu urmatoarea problema: acum mai bine de un an ne cautam un apartament de cumparat si am apelat la o agentie imobiliara. Prin ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)