Buna! In mai 2012 mi-am cumparat apartament. Am sunat la nr de tel si am mers sa vad ap. M-am intalnit cu agentul imobiliar si cu proprietarul. Mi-a placut apartamentul si le-am spus ca ii voi suna daca ma hotarasc. Agentul mi-a dat sa semnez o hartie si gata. Mi-a spus ca eu oricum nu trebuie sa platesc nimic pt ca nu am apelat la agentie. Proprietarul plateste. Dupa o saptamana m-am intalnit cu proprietarul care ma stia din vedere si mi-a zis ca ne vinde apartamentul dar ca a renuntat la agentie. Nu aveam nr. de tel al proprietarului. Mie imi era indiferent. A contat ca a fost dispus sa astepte pt ca l-am luat prin prima casa. Acum, dupa 6 luni, m-am trezit cu agentul imobiliar la usa amnintandu-ma ca ma actioneaza in instanta. Ce sa fac? Eu l-am crezut pe proprietar cand a spus ca a renuntat la agentie. ba mai mult, -am sunat pe proprietar si mi-a zis ca pe el nu l-a contactat nimeni. Ns ce intelegere au avut.
Buna ziua! Ati semnat un contract de vizionare , de prestari servicii prin care dumneavoastra ati acceptat ca agentia imobiliara sa va prezinte una , sau mai multe oferte ! Da , in cazul in care dumneavoastra nu ati fi cumparat acel apartament pe care agentia vi la prezentat , nu var fi deranjat nimeni! Atata timp cat dumneavoastra ati intalnit proprietarul prin intermediul agentiei , e normal si dupa 1 an , ca agentia sa vina si sa ceara banii pentru serviciile prestate !Ar fi fost corect sa sunati agentul care va prezentat apartamentul si sa il anuntati deintentiile proprietarului ! Agentia are tot dreptul sa va dea in judecata , daca nu ajungeti la o intelegere , si nu veti plati numai comisionul dumneavoastra ci si comisionul proprietarului si cheltuieli de judecata ! Sfatul meu este sa mergeti la agentie si sa cadeti la o intelegere amiabila !
Buna din nou. Mutumesc ca mi-ati raspuns. Am primit o copie ieri dupa hartia pe care am semnat-o fara sa citesc si acolo scrie ca e un contract de intermediere. Teoretic trebuie sa ii platesc comisionul numai ca agentu respectiv a venit sa imi arate apartamentul cu fiul proprietarei ori eu, dupa 3 luni cand l-am cumparat, l-am cumparat de a adevarata proprietara care culmea nu are semnat niciun contract cu agentia respectiva. Deci cum fac? Agentul imi cere mie bani dar el nu are niciun contract cu fosta proprietara