Buna ziua tuturor,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: acum mai bine de un an ne cautam un apartament de cumparat si am apelat la o agentie imobiliara. Prin urmare am vazut cateva aprtamente si am semnat un contract de vizionare. Toate bune pana la ultimul apartament care ne-a cazut cu tronc. Stiind de comisionul de 3% daca faceam cumpararea prin ei, am renuntat la ideea de a mai cumpara un apartament prin ei si cu precadere acel apartament care ne placea. Ulterior vizitei cu ei la acel apartament, conjuctura orasului mic a facut sa ne intalnim intamplator cu vanzatorul iar acesta ne-a intrebat de ce nu mai cumparam? Raspunzandu-i ca nu avem banii pt comision, acesta ne-a spus ca el nu are contract semnat cu ei si ca in seara vizitei la ei, cei de la agentie l-au sunat daca pot veni si el a zis da. Agentii postasera abuziv poze cu apartamentul vanzatorului si aveau aceste poze si datele de contact de la o fosta agentie unde lucrasera cu vanzatorul, insa la noua agentie nu aveau un contract de mandatare pentru vanzare.
Asadar am zis ca daca nu exista nimic semnat intre vanzator si agentie, sa facem cumpararea. Acum 2 zile, la un an si cateva luni de la cumparare, ma suna cei de la agentie spunand ca au aflat de tranzactie si ca le datorez comisionul sau ma dau in judecata si imi cer dublu.
Este posibil acest lucru avand in vedere ca vanzatorii nu aveau contract cu ei si ca agentii i-au preluat abuziv, fara acord, de la fosta agentie unde lucrau?
Am nevoie de un raspuns avizat pentru a stii ce sa fac.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook