avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului

sunt in concubinaj cu o fata casatorita legal si nu a divortat pana acum ea este insarcinata si vreau sa stiu daca pot recunoaste copilul
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:28, 26 Octombrie 2015
Bineinteles ca poti recunoaste copilul. Dupa nastere, se va prezuma ca el este copilul sotului, insa printr-o actiune in tagada paternitatii se poate stabili veritabilul tata.

De asemenea, recomand ca iubita dumneavoastra sa divorteze.
Este incidenta actiunea de tagada de paternitate.

Legitinarea calitatii procesuale active :


(1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de soţul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum şi de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii acestora, în condiţiile legii.

(2) Acţiunea se introduce de către soţul mamei împotriva copilului; când acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva mamei sale şi, dacă este cazul, a altor moştenitori ai săi.


(3) Dacă soţul este pus sub interdicţie, acţiunea poate fi pornită de tutore, iar în lipsă, de un curator numit de instanţa judecătorească.

(4) Mama sau copilul poate introduce acţiunea împotriva soţului. Dacă acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor lui.

(5) Tatăl biologic poate introduce acţiunea împotriva soţului mamei şi a copilului. Dacă aceştia sunt decedaţi, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor.
Pana la tagada, puteti face o declaratie de recunoastere la notar. NU veti fi insa trecut in actul de nastere pana prin tagada nu este sters sotul doamnei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului din concubinaj al unei mame casatorite cu alt barbat maya12 maya12 Buna ziua! Exista posibilitatea ca un copil sa fie trecut pe numele tatalui avand in vedere urmatoarea situatie: -mama copilului inca nedivortata in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate - tagada de paternitate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In situatia in care o femeie casatorita concepe un copil cu un alt barbat ( necasatorit ) cum poate tatal copilului sa recunoasca acel copil ? Sa ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)