avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale termen de plata a dividendelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

termen de plata a dividendelor

In ce termen trebuie platite dividendele la o societate care estre tranzactionata pe Rasdaq? Multumesc
Cel mai recent răspuns: luckyfoxy , utilizator 00:18, 16 August 2012
In termenul stabilit de Adunarea generala a Actionarilor.
si daca nu este mentionat termenul in hotararea AGA?
robertsega32 a scris:

In ce termen trebuie platite dividendele la o societate care estre tranzactionata pe Rasdaq? Multumesc


La termenul stabilit de AGA, in cel mult 6 luni de la AGA in care s-au aprobat situatiile financiare conform art 67 Legea 31/90.
"Art. 67. - (1) Cota-parte din profit ce se plăteşte fiecărui asociat constituie dividend.
(2) Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se plătesc în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. În caz contrar, societatea comercială va plăti daune-interese pentru perioada de întârziere, la nivelul dobânzii legale, dacă prin actul constitutiv sau prin hotărârea adunării generale a acţionarilor care a aprobat situaţia financiară aferentă exerciţiului financiar încheiat nu s-a stabilit o dobândă mai mare."
Succes!
In mod normal, termenul de plata a dividendelor ar trebui sa fie inclus in Hotararea AGA, si ulterior intr-un comunicat de plata a dividendelor postat pe www.bvb.ro, asa cum fac majoritatea companiilor transparente. In cazul unor companii mai putin transparente listate pe RASDAQ recomand un telefon la compania respectiva (eventual la Dept.Actionariat daca exista ...) pentru a afla mai multe detalii despre modalitatile si termenul de plata a dividendelor.
robertsega32 a scris:

si daca nu este mentionat termenul in hotararea AGA?


si daca un srl a depus bilantul la registrul comertului fara hotararea AGA prin care sa se aprobe situatiile de la sfarsitul exercitiului fiscal, care este soarta profitului nerepartizat? care este termenul de plata a dividendelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende firma statului animis animis BUna ziua, va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema: - o societate care are ca si asociat unic consiliul local. in anul 2014 are profit. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Dividendele se prescriu ? jbl jbl SC are dividende aferente 2004, aprobate de AGA , inregistrate in contabilitate cu impozit pe dividende virat poate REFUZA sa le plateasca actionarilor pe ... (vezi toată discuția)