avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Distribuire dividende firma statului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Distribuire dividende firma statului

BUna ziua,
va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema:
- o societate care are ca si asociat unic consiliul local. in anul 2014 are profit. va rog sa imi spuneti daca exista vreo reglementare care sa o oblige sa distribuie profitul pe dividende si daca are termen de plata a acestora.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 15:48, 15 Ianuarie 2015
Prevederile legale stabilesc ca dividendele se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale. Totusi, dividendele nu pot fi achitate mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat.
multumesc frumos. Imi spuneti va rog baza legala prin care sunt obligata sa repartizez pe dividende deoarece la un srl "normal" pot sa las profitul nerepartizat.
cu placere
Legea 31/1990 actualizata
Art. 67. – (1) Cota-parte din profit ce se plăteşte fiecărui asociat constituie dividend.
(2) Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se plătesc în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. În caz contrar, societatea comercială datorează, după acest termen, dobândă
penalizatoare calculată conform art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar, aprobată prin Legea nr. 43/2012, dacă prin actul constitutiv sau prin hotărârea adunării generale a acţionarilor care a aprobat situaţia financiară aferentă exerciţiului financiar încheiat nu s-a stabilit o dobândă mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Termen de plata a dividendelor robertsega32 robertsega32 In ce termen trebuie platite dividendele la o societate care estre tranzactionata pe Rasdaq? Multumesc (vezi toată discuția)