avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna ziua! Un caz destul de sofisticat. Un barbat in varsta de 34 ani in concubinaj cu o femeie de 30 ani. Au impreuna o fetita de 3 anisori. Fetita este pe numele tatalui, desi sta cu mama sa intr-o garsoniera, cu un trai submediu.De cand s-a nascut fetita a stat cu mama sa intr-un alt oras la o distanta de 150 de km de tatal sau.Eu, tatal fetitei am contribuit cu mici sume de bani(am chitantele cum ca mama fetitei a ridicat banii si sunt si martori). In ciuda faptului ca mama fetitei are o familie dezorganizata, si vorbesc destul de vulgar. Mama fetitei m-a dat in tribunal pentru pensie de intretinere. Fetita in tot acest timp a mai fost la tatal sau in vizita.Ce este de facut si care sunt caile amiabile , si punctele slabe pentu tata.As dori un raspuns , care ar fi rezultatele finale pentru tata si pentru mama.Nici tatal si nici mama nu au venit. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:14, 4 Noiembrie 2015
Chiar daca tatal nu are venit, pensie de intretinere trebuie sa plateasca si se va dispune de catre instanta la minimul pe economie. in ceea ce priveste dosarul daca tatal doreste sa aiba legaturi cu minora poate sa solicite printr-o cerere reconventionala program de vizitare minor.
Nu va putem da raspunsuri la toate intrebarile, nu avem toate datele si nici nu avem cum sti ce va decide o instanta.
Discutati cu mama, preferabil cu o persoana neutra de fata, ce pensie si ce prohgram sa aveti. Restul detaliilor, cu vorbitul urat etc., nu sunt prea relevante.
Cat despre venituri, pacat ca parintii nu au serviciu, au un copil de intretinut. Oricum ar fi, atata timp cat ei doi mananca, trebuie sa-i dea si copilului.

Ar trebui sa luati impreuna o decizie privitor la copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului marius245 marius245 as dori un raspuns si eu de ce fosta concubina cu care am o fetita nu ma lasa sa imi vad fetita desi ii trimit bani lunar pentru intretinerea fetitei iar cand ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor alinaralu alinaralu As avea o intrebare: Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori. Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)