avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata pentru o amenda?!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata pentru o amenda?!

Buna ziua! Pe scurt, am primit o instiintare acum o luna sa ma prezint la munca in folosul comunitatii pentru achitarea unei amenzi de 70 de lei pe care am luat-o pentru ca am trecut neregulamentar cand eram minor.

Acum cateva zile mi-a venit o citatie unde sunt chemat in judecata cu Unitatea Administrativ Teritoriala Focsani Serviciul Impozite si Taxe Locale in calitate de petent.

Eu sunt intr-o forma de invatamant de stat, la zi, am 19 ani, si vreau sa stiu ce se poate face pentru a evita munca in folosul comunitatii, care din punctul meu de vedere nu isi are rostul atata timp cat eu sunt student, nu am venituri si pot dovedi toate aceste lucruri.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:10, 26 Octombrie 2015
tocmai acest lucru ca nu ai venituri ,bunuri a facut sa se mearga pt munca in folosul comunitatii,daca ai primit o comunicare cu tot dosarul care a fost transmis judecatoriei poti merge sa faci intampinare dar inainte plateste amnda te invata un avocat cum ,apoi scapi de munca daca lasi sa decurga mai departe cu judecata poate poti sa scapi depinde dar pt 70 lei ...?
Mi se pare o prostie, sa muncesc cateva saptamani in folosul comunitatii la sapat spatii publice pentru o amenda de 70 de lei.

Nu sunt eu in masura insa sa fac legea, voiam doar sa stiu daca atunci cand ma voi prezenta in fata instantei cu adeverinta de student si ca nu am venituri, voi scapa sau nu. Si daca nu ce e de facut in acest sens?
Buna seara,
1. Daca nu ati fost niciodata instiintat despre amenda pana acum va sfatuiesc sa invocati prescriptia conform art. 25 alin. 2 din OUG 2/2001.
2. Care este motivul chemarii in judecata, acolo scrie; "sunteti chemat in judecata cu ... in calitate de intimat pentru ..."
E vedeti ce este acel PENTRU.
Duceti atat dovada lipsei de venituri dar formulati-va apararea si pe prevederile OUG 2/2001 precum si pe speta Anghel versus Romania de la CEDO.
Deci scrie exact asa, "Sunteti chemat in aceasta instanta, camera C3Com2, Complet completul c3com2, in data de 07 Decembrie 2015, ora 9:00 in calitate de intimat - contravenient, in proces cu UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA FOCSANI SERVICIUL IMPOZITE SI TAXE LOCALE in calitate de petent"

Asta este tot. In rest mai sunt cateva randuri cu privire la faptul ca daca partile nu se vor prezenta judecata se va face in lipsa.

Obiectul dosarului este inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii. Pot sa va dau si un link despre informatiile dosarului de la judecatoria Vrancea, daca va ajuta cu ceva.

Sincer sa fiu m-ati cam speriat cu ordonanta aia si speta. Credeam ca o sa ma duc pur si simplu cu adeverinta de venit si de elev si voi scapa. Nu am mai fost nicioadata la un proces, nu stiu absolut nimic despre ce ar trebui sa fac, cum sa vorbesc, daca pot sa vorbesc si cand sa vorbesc.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat din zona. Va va 'lumina", si o spun fara urma de descurajare. Va inteleg ca neavand niciun fel de cunostinte va sperie dar nu-i dracu chiar asa de negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie beje beje buna,am primit o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat in proces cu ipj gorj in calitate de petent penru fond-alte cereri.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie claudiapetri claudiapetri am nevoie de ajutor poate ma ajutati nu am mai ptimit pana acum nici o citatie si nu stiu ce sa fac am o primit o citatie pe care scrie asa in calitate de ... (vezi toată discuția)
Citatie ccosmin ccosmin Buna ziua am primit o citatie in posta care ma pune pe ganduri. Textul ei este cam asa: Subsemnatul...domiciliat ...este chemat in instanta la camera ... ... (vezi toată discuția)