avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament-mostenire

Buna seara!
De curand am facut o intelegere cu o doamna invarsta de la mine din bloc potrivit careia dansa imi va lasa mostenire tot ce detine,prin testament.Dansa nu are sot,copii sau parinti.(are doi frati vitregi).Ma intereseaza daca cei doi frati sau rudele doamnei pot ataca,pe cale legala, testamentul.Mentionez ca eu am propus sa incheiem un contract de intretinere,dar dansa nu a fost deocamdata de acord,spunand ca doreste sa ne mai cunoastem.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:53, 27 Octombrie 2015
Buna seara,
Avand in vedere faptul ca fratii nu sunt mostenitori rezervatari, testamentul, chiar atacat in instanta, este valabil si nu poate sa fie desfiintat.
Aveti grija ca inscrisul sa fie facut la notar iar daca doamna este mai in varsta sa-i obtineti un certificat medico legal ca este in deplinatatea facultatilor mentale.
Va multumesc pentru raspuns!
Doamna are 74 de ani,este necesar certificatul?
Daca facem testamentul la notar,dansa il poate revoca oricand doreste,fara stirea mea?
Da, îl poate revoca fără acordul sau știrea dvs.
Dacă veți presta întreținere, ar fi bine sa aveți un contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament gykone gykone Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului cozmacipri cozmacipri am ingrijit un batran si mia dat testament legalizat la notar as vrea sa stiu daca se poate ataca dupa decesul acestiua, nu are copii frati parinti numai ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)