Buna seara, am avut un credit la banca Transilvania pe care l-am refinantat cu un credit de la Raiffeisen. In momentul cand am mers la banca pentru inchiderea contului am constatat ca am de platit un comision de rembursare anticipata de 1% pentru creditul cu dobanda fixa stipulat in contract.
Problema apare in extrasul de cont pe care scrie ''comision prestari servicii", nicidecum comision de rambursare anticipata. Am solicitat lamuriri, tinand cont ca cei de la Raffeisen au transferat suma aferenta creditului plus 3600 lei din care sa se achite toate comisioanele catre transilvania, urmand ca cei din urma sa imi restituie diferenta calculata la aproximatix 3000 lei. Ei bine, stiind ca am de platit un comision de rambursare anticipata, am intrebat ce e cu acel comision de prestari servicii, raspunsul fiind acela ca de fapt acesta este comisionul de rambursare anticipata...ok, dar de ce scrie altfel? am intrebat, angajatul bancii Transilvania agentia Chibrit Bucuresti fiind foarte evaziv in raspunsuri si evitand sistematic sa raspunda.
Situatia mi se pare foarte dubioasa, am sentimentul ca am fost pacalit, as vrea sa ma sfatuiti cum sa procedez, sa merg la ANPC, sa ii dai in judecata?
P.S.
pentru o mai buna intelegere a situatiei, as putea atasa extrasul de cont pe care este specificat faimosul comision de prestari servicii.
sfatul meu este sa sunati la anpc faceti sesizare ,
cel mai bine solicitatii banci rambursarea ,comisionului de servici pt ca nu e stipulat in contract, in caz contrar va veti adresa instatei de judecata.
Sunati direct la Banca Transilvania Centrala - 0264.30.80.28 si intrebati. Cu siguranta veti fi lamurit.
In orice caz, dumneavoastra aveati de platit un comision de rambursare anticipata (conform contractului, probabil aveati dobanda fixa), deci nu sunt bani pe care banca i-a luat necuvenit.