avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Coproprietar casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Coproprietar casa

Buna ziua,

Traiesc in concubinaj cu o domnisoara si am achizitionat o casa impreuna(prin credit bancar). In acte sunt trecut doar eu ca si proprietar, insa domnisoara a contribuit cu bani.
As vrea sa stiu prin ce modalitate domnisoara poate deveni proprietara(50%) asupra casei iar intr-o eventuala desperatire, chiar daca vom fi casatoriti sau nu, ea sa beneficieze de partea ei(50%) dar sa fiu si eu acoperit pe partea de credit, deoarece creditul este pe numele meu. Adica si ea sa fie obligata sa plateasca creditul, nu sa raman eu cu partea mea de imobil si cu un credit.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:54, 28 Octombrie 2015
Dati o delcaratie notariala si cu aceasta declaratie mergeti la banca impreuna cu domnisoara.
Discutati cu banca si un avocat, dar dificil. Ar trebui refinantat, depinde de situatia financiara concreta, de tipul de credit etc., trebuie vorbit la obiect.
Am intrebat la banca. Nu exista ceva legal pentru asa ceva, cel mult coplatitor. Adica in caz ca ne despartim tot eu platesc. Numai daca se epuizeaza toate mijloacele legale se ajunge la coplatitor.
Speram sa existe o alta modalitate. Un act notarial prin care domnisoara se angajeaza sa plateasca pe toata perioada creditului indiferent de situatie.

Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
mandril, utilizator
Exista si instrumente bancare si juridice. Pentru toate va trebuie acordul bancii. Perwsoana cu care ati discutat nu a inteles ce doriti. Contactati un avocat atunci, o alta persoana, nu stiu ce sa va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari ioanabcr ioanabcr Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)
Coproprietate Ang3lyk Ang3lyk Tin sa mentionez ca momentan traiesc in concubinaj cu prietenul meu, iar la anul urmeaza sa ne casatorim. Ne-am decis sa ne cumparam o casa prin credit ... (vezi toată discuția)
Poprire din 2 credite doczisanyi doczisanyi Buna ziua, Problema este puțin mai complexa, este vorba despre 2 persoane care acuma 3 ani au făcut un împrumut la banca, (la momentul acela trăiau in ... (vezi toată discuția)