avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare prejudiciu - furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare prejudiciu - furt

Buna ziua,

In urma cu ceva timp mi-a fost spart apartamentul, furt in urma caruia m-am ales cu un prejudiciu de X RON. Hotul a fost prins, a venit cu politia sa faca reconstituirea. Avocata hotului a spus ca respectivul a vandut toate bunurile furate si ca imi va restitui suma de bani aferenta respectivelor bunuri. Din cate am inteles, hotul va fi in arest pana luna viitoare cand va incepe procesul. As vrea sa stiu cum ma pot asigura ca omul acela imi va restitui banii pentru bunurile furate si ce ar trebui sa fac in acest sens. Ideea este ca nu doresc sa imi retrag plangerea pentru ca vreau sa fie pedepsit pentru fapta lui (nu ma intereseaza cum si sub ce forma, si daca primeste cu suspendare dar macar sa stiu ca data viitoare se va gandi de doua ori inainte sa fure).
Pentru furt nu se poate retrage plangerea, va puteti impaca daca hotul va despagubeste.
Sa va despagubeasca fara sa va impacati, nu cred ca hotul sa agreeze.
Prin hotararea de condamnare instanta o sa il oblige la daune materiale/morale, dar in general hotii nu au nimic pe numele lor si ramaneti cu prejudiciul.
Va sfatuiesc sa va impacati daca va puteti recupera prejudiciul, stiu ca nu este echitabil dar macar primiti banii inapoi.
Multumesc de raspuns. Daca m-as decide sa "ma impac" cu hotul, cum pot fi sigura ca va despagubi?
Sa va despagubeasca atunci cand declarati ca va impacati.
Deci practic ar trebui sa imi restituie valoarea in bani a bunurilor in momentul in care, prin avocati, hotaram sa ne impacam?
Pentru ca mie imi spunea avocata lui ca ar urma sa se angajeze si dupa aceea sa imi restituie banii..

Alte discuții în legătură

Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)
Furt din mall Alex280594 Alex280594 Vin si eu cu o intrebare,daca 2 persoane au furat din mall o pereche de incaltaminte,unul este minor,celalalt major,au fost dusi in spate de catre ... (vezi toată discuția)