avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

mostenim de la parinti un teren agricol,daca suntem 4 frati si unul a decedat,care are nevasta si 4 copii,cine participa la dezbaterea succesiunii,noi cei trei si din partea fratelui disparut,sotia sau si cei 4 copii?
Cel mai recent răspuns: ContSters36960 , utilizator 00:36, 8 Noiembrie 2015
V-am mai raspuns odata la intrebare ....daca fratele dvs. a decedat dupa parintii dvs., atunci cota lui din mostenire revine si sotiei si copiilor dumnealui. Daca fratele a decedat inaintea parintilor si nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctilor parinti, atunci cota fratelui dvs. o culeg copiii lui in calitate de nepoti de fiu predecedat. Dati-ne mai multe detalii legate de parintii dvs., când au decedat ei si fratele dvs., si daca s-a dezbatut mostenirea de pe urma defunctilor parinti . De asemenea, va rog sa ne comunicati daca aveti titlu de proprietate pe teren si daca vi s-a reconstituit dvs, celor 4 frati, dreptul de proprietate sau daca pe titlu apar parintii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
ContSters36960, utilizator
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pentru a raspunde ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibiliatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
stefandiaconu2 a scris:

Revin cu date suplimentare:fratele nostru a decedat inaintea parintilor,nu s-a dezbatut succesiunea pana in prezent,iar titlurile de proprietate sunt pe numele parintilor.
Multumesc mult.

revin cu lamuriri suplimentare:fratele a decedat inaintea parintilor,care detin titlurile de proprietate.multumesc
Nepotii dvs., respectiv copiii fratelui dvs. vor mosteni de la bunici cota de 1/4 in calitate de nepoti de fiu predecedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)