avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare suma casa de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare suma casa de sanatate

Buna ziua,
- va rog sa-mi spuneti daca o persoana ( pensionar) care suporta o interventie chirurgicala la ochi ( operatie de cataracta si cristalin) si care suporta costul cristalinului si a trusei necesare operatiei poate recupera de la casa de sanatate o parte din suma
- daca da va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare ( daca la iesirea din spital este necesar sa fie eliberat un anume formular)

Mulrumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 29 Octombrie 2015
"Tratarea cataractei prin transplantarea cristalinului reprezintă una dintre intervenţiile chirurgicale frecvent realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti. Din păcate, CNAS decontează numai 300 de lei din preţul cristalinului, care, în funcţie de calitate, poate varia între 1.400 şi 4.000 de lei. „Chiar dacă o parte din costul cristalinului se decontează, bolnavii sunt nevoiţi să aştepte mult timp (câteva luni în Bucureşti şi doi-trei ani în provincie) pentru a beneficia de această reducere. De aceea, mulţi bolnavi renunţă şi preferă să achite integral cristalinul", explică prof. dr. Monica Pop, directorul acestui spital. Pentru a beneficia de această reducere, bolnavul trebuie să depună dosarul la CNAS înainte de intervenţia chirurgicală."

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-trebuie-platim-cazul-operatii-stat-1_50ae343a7c42d5a6639aa6ef/index.html

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani cas lauraepure lauraepure Tatal meu (pensionar) a facut o operatie - dezlipire retina. Costurile opertiei s-au ridicat la aprox. 1500 ron, suma platita de noi. (spitalul de stat ne-a ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)