avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ochelari de vedere cu prescriptie gresita
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ochelari de vedere cu prescriptie gresita

Buna ziua,

Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi (pentru distanta si apropiere in aceeasi lentila).
Dupa cateva utilizari, mama mea a observat ca lentila stanga deformeaza imaginea, in timp ce dreapta este in regula.

A fost la firma X (producatorul ochelarilor) de 4 ori pentru remedierea problemei, iar patronul acestei firme nu a dat dovada de intelegere si suport in rezolvarea acestei nemultumiri.
S-a adresat la alte doua clinici de renume, unde a obtinut rezultate diferite de cea initiala (Dioptriile la lentila stanga gresite, pe lentila stanga s-a adaugat functia de cilindru, nefiind necesara).
Mentionez ca suma celor doua lentile, fara rama s-a ridicat la 1500 ron.
Mama mea solicita restituirea banilor, chiar daca lentila dreapta este corecta, deoarece nu mai are incredere in serviicile lor.
Unde ma pot adresa pentru recuperarea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 16:58, 28 Iunie 2018
Numai la Protectia Consumatorului si eventual la Colegiul Medicilor. Va trebuie insa un diagnostic clar, din partea unui medic expert oculist. Evitati pe viitor achizitia de astfel de produse "de top" , care, iata, nu raspund nicicum specificatiilor. Si eu am patit la fel. Mai ieftina este o interventie chirurgicala de inlocuire de cristalin (cu laser), care rezolva problema definitiv si aduce ambii ochi la aceiasi dioptrie. (costa in medie 2500 lei/ochi) Eu asa am facut, plictisit fiind, fix de aceasta poveste cu ochelarii pe care indiferent de une-i luam tot prost vedeam. Riscam sa nu mai pot conduce, mai ales noaptea. Este o interventie foarte usoara si minim invaziva, cu toate ca anterior aveam o multime de temeri.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
viorel55, utilizator
Mamei mele i s-au dat din luna aprilie si pana acum 4 diagnosticari diferite... dintre care una de inceput de cataracta. Diagnosticul de cataracta a fost pus de o clinica de renume din bucuresti... culmea...
Exista o lege prin care prestatorul unor servicii poate fi obligat sa restituie banii cumparatorului/clientului?
In situatia de cataracta, ceea ce am spus anterior devine si mai valabil. Indiferent de ochelarii comandati, nu vor da rezultate sau masuratorile se vor dovedi false. La cataracta cristalinul este incapabil sa se mai comprime/decomprime pentru a modifica distanta focala, indiferent de lentila ochelarului . In plus, cu timpul, cristalinul va devenii opac si se va intari, ceea ce va face interventia mai dificila. Ma mir ca doctorii nu v-au spus lucrul acesta. Luati legatura cu o clinica de oculisti si o sa vedeti ca lucrurile se vor schimba incredibil in bine. Repet, interventia este foarte usoara si cu 99% sansa ca aceasta sa fie ok. Bafta ! Cu restituitul banilor, sincer, cred ca i-ai pierdut.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, luna asta am fost la o clinica destul de renumita pentru ... Elennaaaa Elennaaaa Buna, Luna asta am fost la o clinica destul de renumita pentru schimbarea ochelarilor. Am făcut controlul, totul okei, doar ca optometristul, a greșit ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu gresita suciu_diana suciu_diana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in situatia pe care o descriu mai jos: Acum 3 ani - 02.04.2012 mi-am facut, la o firma de specialitate, o pereche de ... (vezi toată discuția)
Cat de bolnav trebuie sa fii pentru a beneficia de ajutorul de handicap...? LazarCristianBogdan LazarCristianBogdan Bunaziua...ma numesc Cristian si as dori sa primesc un raspuns concret la o intrebare(problema) legata de sanatatea mea..la varsta de 8 ani mi sa depistat o ... (vezi toată discuția)