avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz in serviciu

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urm. intrebari:
1. Care este diferenta (obiectiva) intre abuz si neglijenta in serviciu ?
2. Plangerea prealabila se depune la parchet sau direct la judecatorie in cele doua cazuri ?
Multzumesc anticipat,
Geo
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
lavgh, utilizator
La abuzul in serviciu latura subiectiva imbraca forma intentiei directe/indirecte, la neglijenta in serviciu, culpa cu prevedere(usurinta)/fara prevedere(simpla).
Se depune plangere penala, nu prealabila, la politie sau parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Diagnosticarea nereala a pacientului constituie malpraxis sau abuz in serviciu? VABRALSI VABRALSI 1.- Medicilor din unităţile sanitare, publice sau private, le sunt aplicabile prevederile codului penal pentru funcţionarii publici sau pentru simpli ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica Borza Borza Buna, am o intrebare referitor la schimbarea de incadrare juridica inainte de a se face fondul , din abuz in serviciu in infractiunea de neglijenta in ... (vezi toată discuția)