avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune promisiune vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune promisiune vanzare apartament

Buna ziua.

Am o intrebare pentru cunoscatori.

Am negociat cumpararea unui apartament pentru care am luat cu imprumut o suma foarte mare de bani.

Am discutat cu vanzatorii si am stabilit suma si ce ne lasa in el.
Tipul s-a dus la notar si a initiat procedura de cumparare (a depus actele pentru vanzare si a declarat in fata notarului ca ni-l va vinde) drept pentru care a fost initiata procedura la cartea funciara de catre notar, am fost chemat la notar si mi s-a explicat ce presupune vanzarea si care sunt costurile.

Am hotarat ca atunci cand vor iesi actele de la cadastru (3 zile) solicitate de notar (nu stiu procedurile lor) sa viram banii si sa semnam actul.

Am mers la proprietar care mi-a confirmat vanzarea si chiar am facut un inventar al mobilierului care va fi trecut in actul de vanzare-cumparare si l-am inaintat notarului.

Proprietarul a facut toate demersurile pe la gaze, lumina etc si a dus actele la notar.
Eu am primit bani de la o ruda cu act la notar in scopul cumpararii apartamentului respectiv (facut de acelasi notar - trecuta clar adresa imobilului in act).

In ziua virarii banilor in cont tipul mi-a spus ca nu mai vrea sa imi vanda apartamentul.
Ce pot sa fac in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:09, 29 Octombrie 2015
Din moment ce nu exista decat o promisiune verbala nu puteti face nimic. Va cautati alt apartament. Contractul de imprumut ramane valabil incheiat intre dvs si terta persoana,putand face un act aditional la acesta schimbând doar dora obiectul împrumutului,adica alt imobil, daca ati facut vorbire in act ca împrumutul se face pentru achizitionarea apartamentului X.
Stati sa ne intelegm.
Vanzatorul a fost la notar si a cerut sa i se faca actele pentru vanzarea apartamentului catre mine.
Deci el a facut o promisiune de vanzare in fata notarului ca mi-l va vinde prezentand toate actele necesare vanzarii iar notarul a demarat procedura de extragere a datelor de la cadastru. Notarul ce este? Gluga de coceni? Daca te duci la notar si declari in fata lui un lucru nu se pune sau....????
Apoi.
Notarul a stabilit ca semanarea actului de vanzare-cumparare sa se faca la momentul cand ies formalitatile de la cadastru si se va plati pretul neputandu-se face mai repede iar un precontract este fara sens pentru trei zile.
Eu am asteptat aceste trei zile asa cu mi s-a spus ca sa iasa toate actele sa ii platesc pretul.
Eu am fost de buna credinta.
Inteleg ca se putea razgandi dar doar daca eu nu plateam pretul dar din moment ce a declarat in fata notarului ca mi-l vinde si a dispus ca notarul sa inceapa formalitatile de vanzare prezentandu-i toate actele necesare si eu nu m-am razgandit cum se poate sa spuneti ca pur si simplu sa imi caut altul. Eu pe acela il vreau nu vreau altul.
Stimate user promisiunea verbala valoreaza O (zero). S a anulat tranzactia, nu puteti sa obligati un om care a avut intentia sa vanda, deci nimic perfectat ca obligatie scrisa fie ea si sub semnatura privata.
Daca se facea o promisiune si se dadea un avans si nu se incheia contractul de vanzare cumparare atunci puteati merge in instanta.
Nu exista nicio inselaciune in conventii, caci nu exista, conventia verbala in asemenea caz.
E ca si cum eu v as spune ca am intentia sa va vand un imobil. Puteti sa ma obligati doar pe vorbe sa o fac?!
Faptul ca notarul a depus de extras la CF nu este nicio problema, costurile le va suporta proprietarul, nu dvs. iar daca notarul considera ca a depus si alte eforturi, gen redactarea actului, ii poate percepe un onorariu ca si consultatie.
Notarul nu este gluga de coceni, nu va preocupati de el se descurca singur este u profesionist al dreptului.
In ceea ce priveste ca a declarat verbal in fata notarului ca va vinde nu are valoare juridica stimate domn. Putea actul sa nu se mai incheie ca murea omul intre timp sau era bolnav....
Pai cum sa nu va spun sa cautati alt apartament când asta trebuie sa faceti.
Si eu vreau multe...si dvs la fel..insa nu putem forta oamenii sa ne vanda ceea ce vrem atat timp cat ei nu sunt tinuti de NISTE ACTE JURIDICE, iar acestea nu sunt VERBALE.
Daca ma iau dupa profilul dvs sunteti un om cu carte, dati dovada de acest lucru si in aceasta speta.
Stiti ce inteleg eu.
Ca notarul era un habarnist.

Din moment ce ne-am prezentat acolo amandoi sa facem vanzarea el s-a preocupat doar sa ne spuna ce onorarii se percep.
Putea sa spuna de la inceput ce trebuie facut (antecontract, avans etc.)
A demarat formalitatile in baza documentelor administrate dar nu s-a preocupat de pecetluirea tranzactiei.
giv, utilizator
Eu nu inteleg asa ceva, ca om ce practica aceasta profesie. Din moment ce partile vin in fata notarului si spun ca vor un contract de vanzare cumparare, notarul este dator sa intreprinda toate demersurile pentru a intocmi acel act si nu altul...cum ar fi o donatie, o promisiune etc...
Faptul ca vanzatorul s a razgandit nu este vina notarului.
Oricum discutia a cazut deja in ridicol...si pentru a va scuti de a mai face afirmatii care va pun pe dvs intr o lumina defavorabila, am sa inchid acest topic, deoarece ca si moderator consider ca vi s a raspuns deja prea mult la speta dvs.
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartament ... plmn plmn Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartamen. Am descoperit ulterior ca acel imobil nu are cadastru si nu este intabulat. Notarul imi ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren Sandokan20 Sandokan20 Buna seara , recent am cumparat un teren .Problema mea e urmatoarea eu m.am inteles cu cel de la care am cumparat o suprafață mai mica fata de ce a iesit in ... (vezi toată discuția)