avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la pensia alimentara a minorului ce il am in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la pensia alimentara a minorului ce il am in intretinere este posibila?

buna ziua! vreau , va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema majora atat pt mine cat si pt fiul meu minor in varsta de 7 ani! in urma hotararii de divort, definitiva si irevocabila, din aprilie 2007, copilul mi-a fost incredintat mie cu program de vizitare a acestuia de catre tata o data la 2 saptamani, si la plata pensiei alimentare de catre tata. in urma intelegerii dintre noi , am hotarat sa nu mai facem partaj si apartamentul pe care il detinem sa aiba urmatorul statut: sa intre in proprietatea mea in momentul in care eu ii dau fostului sot suma de 300 mil (lei vechi) si renunt la pensia alimentara ce tatal trebuie sa o achite pt ingrijirea copilului! este posibil ca tatal sa imi vanda partea lui de casa in conditiile prezentate? ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
luminita_gab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 08:23, 21 Iulie 2009
Dreptul la "pensie alimentara" este al copilului si nu al tatalui ori mamei, deci nu puteti renunta.
i aceste conditii ce ma sfatuiti sa fac?
Faceti partajul, puteti obtine apartamentul si sa fiti obligata la plata unei sulte catre fostul sot.
Este corect, moral si legal fata de copilul d-voastra.
Nu renuntati laprocesul de partaj,apoi vindeti aparatmentul, in cazul in care nu veti avea de unde sa'i dati fostului partea si impartiti din valoarea apartamentului in cotele care va revin in urma partajului
partajul se poate intinde pe o perioada lunga de timp, timp in care noi locuim in aceeasi casa! am cazut la aceasta intelegere (care se pare ca nu e tocmai bune) tocmai din acest motiv, sa nu mai stam impreuna!

Alte discuții în legătură

Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri ANDRONESCU ANDRONESCU 1.In urma intelegerii partile hotarasc ca o parte din bunuri sa fie in posesia fostilor soti iar un bun sa revina copilului minor la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)