avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri

1.In urma intelegerii partile hotarasc ca o parte din bunuri sa fie in posesia fostilor soti iar un bun sa revina copilului minor la implinirea varstei de 18 ani, varsta pana la care bunul ramane in posesia tatalui. Ce act se poate incheia astfel incat mama sa fie sigura ca acel bun va ajunge in posesia copilului si sa nu fie instrainat pana atunci? Tatal nu vrea ca bunul sa fie administrat de o terta persoana.
2. Deoarece pensia alimentara este f.mica mama accepta sa renunte la o parte din bunuri contra unei sume suplimentare. Ce act se poate incheia astfel incat tatal sa fie obligat legal in cazul in care nu vrea sa mai plateasca? Ce masuri de siguranta se pot lua? Mentionez ca alta intelegere nu este posibila si mama vrea sa asigure linistea copilului supus atitudinii iresponsabile a tatalui care se foloseste de copil tocmai pentru ca mama are acte care dovedesc contributia de 70% la obtinerea bunurilor?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ANDRONESCU , utilizator 10:23, 5 Ianuarie 2010
1.Un act de vanzare cumparare , afectat de conditia de a nu-l instraina pana la varsta majoratului.
2.O asemenea intelegere nu va ofera nicio certitudine , intrucat dreptul ocrotit e cel al copilului.( prin urmare , imparteala bunurilor nu are nicio legatura cu intretinerea prin sume de bani a copilului ).
Daca tatal va justifica venituri mai mici , cuantumul pensiei de intretinere poate fi modificat , de catre instanta de judecata , pana la implinirea varstei de 26 de ani .( daca-si va continua studiile copilul ).

Daca o contributie materiala cu privire la achizitia de bunuri comune poate fi dovedita , atunci instanta de judecata va individualiza cota parte din dreptul de proprietate , in conformitate cu aceasta.(solutia e aceea a unui partaj judiciar )

Nu mizati pe vreo intelegere care sa nu aiba un suport juridic.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimata doamna,
1. intre cine se va incheia contractul de vanzare-cumparare si cine va administra bunul pana la varsta majoratului?
2. se poate stabili printr-un act plata unei sulte catre mama timp de 14 ani?
Ambii soti dispun de un bun comun.Prin urmare, ambii vor transmite dreptul de proprietate.(bunul avand in calitatea de bun proprietate comuna in devalmasie)
Sau , daca va fi facuta imparteala , proprietarul va instraina acest bun .
Unul dintre reprezentantii legali va administra acest bun (un act de vanzare cumparare presupune si incuviintarea autoritatii tutelare).
Tatal va pastra un drept de uzufruct (care include posesia si folosinta asupra bunului , pana la implinirea varstei majoratului ) .
Sulta intregeste dreptul de proprietate, poate fi platita esalonat , cu acordul fostului sot.

Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimata doamna,

Tatal nu vrea sa fie un reprezentant legal implicat.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mihaela11_teo mihaela11_teo Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Proprıetate cumparata ın tımpul casatorıeı armagan_francısko armagan_francısko Buna Ziua, Desi sunt casatorıta, am cumparat separata de sotul meu, in Romania un apartament -proiect pentru fiul meu de un an, din banii mei ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)