avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... extras din Registrul oficiului de Stare civila ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

extras din Registrul oficiului de Stare civila primaria din Homburg/ Germania

Buna ziua,

Fratele meu a decedat in Germania/Homburg in data de 23.08.2015, el a fost adus in tara insotit de formular B. Am depus acest act la Primarie pt inregistrare si eliberare certificat deces in tara dupa care am fost sunata ca nu sunt bune aceste acte si treb sa depun Formular C sau Apostila. firma la care lucra fratele meu a trimis toate actele in germania solicitand un extras din registrul Oficiului de Stare Civila/ primaria homburg . Ieri am primit documentele si m-am dus sa le depun la Primarie pt eliberare certificat deces. Aici am avut iar probleme, actele nu au fost acceptate pentru ca nu sunt apostilate conf conventiei de Haga. Am fost indrumata sa iau legatura cu Ambasada. Am sunat inainte de a merge si mi s-a spus ca trebuie sa iau legatura cu Ambasada romano-germana..cei din tara nu ma pot ajuta. De la data decesului au trecut mai mult de 2 luni si eu nu pot face nimic. Nu stiu ce sa fac cu aceste documente, unde sa le trimit pentru apostilare, nu stiu daca maerg depuse la primarie asa sau chiar trebuie apostilate. Ajutati.ma va rog si sfatuiti-ma ce trebuie sa fac, cum pot sa iau legatura cu Ambasada ( eu aseara am tot incercat sa sun la numerele gasite pe net..Konsulat, Ambasada..dar se pare ca nu am nimerit unde trebuia). Ideea este ca eu nu pot declara decesul si nu stiu ce pot face.
Cel mai recent răspuns: alissha , utilizator 10:02, 30 Octombrie 2015
Actele emise de către instituții din Germania sunt apostilate în Germania la anumite autorități. Trebuie să luați legătura cu oficiul de stare civilă din Homburg și să-i rugați să vă îndrume/ajute în sensul apostilării acelui certificat emis de ei.
Dar am dreptul sa cer autoritatilor, konsulat sau ambasada un certificat C international..ma gandesc ca poate ajunge mai repede in tara si intram in legalitate. daca puteti sa ma invatati unde sa cer acest certificat....pentru ca in toata povestea asta este vorba si despre un minor care depinde de acest certificat de deces pentru pensia de urmas. ( fratele meu era divortat minorul fiind incredintat mamei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria unui cetatean roman cu un cetatean de origine chineza rodicaanghel rodicaanghel Casatoria va avea loc in Romania. Certificatul de mariaj eliberat de autoritatile chineze este similar cu certificatul de cutuma cerut de starea civila din ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat deces Sorinelsalagean Sorinelsalagean Care sînt actele care trebuie depuse pentru eliberare certificat deces in germania. Mentionez ca a fost căsătorit nu are certificat căsătorie (pierdut) ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat casatorie din germania Gabriela_C Gabriela_C Va rog sa-mi spuneti unde sau cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia certificatului de casatorie ce a avut loc pe teritoriul Germaniei, intre un ... (vezi toată discuția)