avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie fara autorizatie

Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Acum 15 ani, ca urmare a dezafectarii unui garaj din zona, am cumparat blocurile de beton si, in timp, am ridicat pe terenul propriu, langa casa, ceva ce se dorea a fi o bucatarie de vara, fara instalatie de apa si gaze. Este amplasata sub un sopron si in acest an i-am pus un tavan fals. Pentru acest gen de constructie este necesara autorizatie de constructie? Daca da, cum pot intra in legalitate? Unde trebuie sa ma adresez mai intai?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:41, 20 Iulie 2009
La Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara o sa va explice de ce acte aveti nevoie pentru inscrierea in cartea funciara cu terenul respectiv, a cladirii deja existente. In functie de cand a fost construit imobilul (ei au niste cerinte exacte acolo) dar sigur trebuie o schita de la un inginer si un extras de carte funciara a terenului.
ariadnamitescu a scris:

Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Acum 15 ani, ca urmare a dezafectarii unui garaj din zona, am cumparat blocurile de beton si, in timp, am ridicat pe terenul propriu, langa casa, ceva ce se dorea a fi o bucatarie de vara, fara instalatie de apa si gaze. Este amplasata sub un sopron si in acest an i-am pus un tavan fals. Pentru acest gen de constructie este necesara autorizatie de constructie? Daca da, cum pot intra in legalitate? Unde trebuie sa ma adresez mai intai?
Va multumesc anticipat.

"Am ridicat pe terenul propriu,linga casa,ceva ce se dorea a fi o bucatarie de vara..." Va este-era- necesara autorizatia de constructie.
Va puteti adresa primariei si oficiului de cadastru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters252627 ContSters252627 va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)
Diferente intre cadastru si cartea funciara Ariana2003 Ariana2003 Buna ziua. Probleme carte funciara. Parintii mei vor sa vinda casa de proprietate. Cum se pot rezolva anumite diferente intre cadastru si cartea funciara. Pe ... (vezi toată discuția)