avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mostenire vanduta si cumparata alta cu sotul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mostenire vanduta si cumparata alta cu sotul

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: sunt mostenitoarea unui apartament cu doua camere si as dori sa-l vand pentru a cumpara unul cu 3 camere. In situatia in care 80% din bani provin din banii obtinuti din vanzarea apartamentului mostenit, iar diferenta o s-o pun impreuna cu sotul meu, pot stipula in contractul de vanzare cumparare al noului imobil cu 3 camera ca 80% din bani provin din mostenire?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:53, 6 Noiembrie 2015
Sigur. Se poate stipula in contract provenienta banilor.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cei de la Cartea Funciara vor respecta aceste procente sa le aiba precizate strict la Oficiul de Cadatru?
Altfel , nu are nicio importanta....Asa am facut si eu contractual, dar tb sa ma interesez daca au stabilit bine cotele conform contractului cei de la Cartea Funciara.
Provenienta banilor nu asigura cote de proprietate, bunul va fi tot comun supus conventiei matrimoniale (daca se face) sau legii.
Depinde ce urmariti. Va ajuta la un eventual partaj, dar nu il evita.
Deja nu mai inteleg....
Aceasta casa, desi vanduta cu contract de vz-cump intra la partaj ?!

Alte discuții în legătură

Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei eduard69 eduard69 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 luni si as vrea sa imi vand garsoniera, aceasta am cumparat-o in urma cu 5 ani .Acum doresc sa o vand si sa ne luam impreuna un ... (vezi toată discuția)