avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Intrebare acuta: De ce admitem iresponsabililor, ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Intrebare acuta: De ce admitem iresponsabililor, neprofesionistilor si coruptilor sa ia decizii in societate?

Buna ziua,
Momentul crimei de azi noapte naste o intrebare pertinenta si acuta.
Majoritatea colaboratorilor site-ului Avocat.net sunt oameni asezati, responsabili, cu studii, cu experienta, profesionisti in sectoare importante de activitate socio-economica din Romania. Care vad si cunosc bine realitatea inconjuratoare.
De ce permitem iresponsabililor, neprofesinistilor si coruptilor sa ajunga in posturi importante si sa ia decizii in societate ?
De ce trebuie sa ne moara copii datorita actiunii/inactiunii lor ?
Pana cand vom sta inerti ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:15, 4 Noiembrie 2015
Nu stam inerti... ne miscam din tragedie-n tragedie si uneori se mai lasa cu caderi de capete, insa atat.
Pur si simplu nu avem ce face, foamea de bani e prea mare.
Problema e de la revolutie ,
sau instalat la putere fosti comunisti,fostii securisti si au consdus o democratie de carton
oamenii din romania sant mult prea naivi, si cred tot ce spun politicienii,si de accea se intampla ce se intampla,
cred ca poate peste 30-40 de anii cand vor murii toti aceii comunisti si la presiunea UE cred ca o sa devenim o tara europeana autentica,pana atunci santem condusi de partide si de fosti comunisti.
oricum discutia e mult mai complexa dar nu cred ca are rost sa dezbatem asa ceva pe forum,
costa prea mult timp,
Discutia nu e politica.
Scuza, deja istorica, cu "comunistii, securistii" nu este nici pertinenta si nici relevanta.
Aici este vorba de profesionalism, compertenta, responsabilitate.
Este vorba de activitatea, munca concreta a fiecaruia dintre noi.
Daca fiecare ne-am tine in jurul nostru, pe o raza mai mica sau mai mare, o arie de curatenie profesionala si morala, atunci poate s-ar crea si o zona mai larga de Romanie europeana.
Procurorul general Tiberiu Niţu coordonează direct ancheta şi a spus că a schimbat încadrarea juridică în dosar din ucidere din culpă, în omor calificat şi distrugere calificată.
Decizia conducerii clubului de a funcţiona ilegal in scopul de a micsora cheltuielile/costurile, cunoscând pericolele la care sunt expusi clienţii, are îndeplinită nu doar latura obiectivă ci şi latura subiectivă a infracţiunii de omor calificat.
Este posibil sa avem de-a face cu un omor calificat din interes material (art 189 Cod penal, alin. 1 alitera b), care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Daca vorbim de profesionalism, o prima intrebare care se pune ar fi legata de receptia finala a lucrarilor la respectivul club, in conditiile in care nu s-au respectat prevederile din proiectul de antifonare al incintei (oare o fi existat proiect ?!).
Am auzit doar de o expertiza tehnica a celor de la INSEMEX Petrosani care vor analiza probabil solutia constructiva aplicata vis a vis de securitatea la incendiu/ explozie.
Personal cred ca este nevoie si de o expertiza a Inspectiei muncii, o expertiza a Inspectoratului de stat in ctii., un raport detaliat al ISU-psi, o cercetare a modului cum primaria/ politia locala si-au indeplinit sarcinile conform legii, o cercetare a MS legata de modul cum au fost aprovizionate spitalele cu sange si materiale medicale. Numai asa parchetul general poate trage o concluzie completa.
Si nu in ultimul rand, rezultatul anchetelor, al proceselor penale si civile si nominalizarea responsabililor de producerea tragediei, care vor urma sa fie facute public, nu peste 3-5 ani (asteptandu-se prescrierea unor fapte), ci in maxim 3-5 luni.
Vreau prea mult ? Poate, dar numai asa cred ca se poate vorbi de profesionalism, de profesionisti, de respect fata de lege si in final de aplicarea legii.

Alte discuții în legătură

Legislatia privind raspunderea penala a inginerului proiectant de echipamente care functioneaza in atmosfere potential explozive taloielena taloielena Care este procentul de raspundere al inginerului proiectant al unui echipament care functioneaza in rafinarie (atmosfera potential exploziva)? In cazul unui ... (vezi toată discuția)
Statie interna combustibil (supraterana) la o societate MINOKA HR MINOKA HR Buna ziua. As dori sa stiu ce masuri de SSM, PSI, Protectia mediului, etc. trebuie sa ia si ce reglementari trebuie sa respecte o societate care are in ... (vezi toată discuția)
Solicitare test senzori incendiu / gaz in bloc Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Carei institutii trebuie sa se adreseze Presedintele Asociatiei de proprietari, pentru a putea programa un test pentru a vedea ca senzorii de Gaz ... (vezi toată discuția)