Buna ziua,
Momentul crimei de azi noapte naste o intrebare pertinenta si acuta.
Majoritatea colaboratorilor site-ului Avocat.net sunt oameni asezati, responsabili, cu studii, cu experienta, profesionisti in sectoare importante de activitate socio-economica din Romania. Care vad si cunosc bine realitatea inconjuratoare.
De ce permitem iresponsabililor, neprofesinistilor si coruptilor sa ajunga in posturi importante si sa ia decizii in societate ?
De ce trebuie sa ne moara copii datorita actiunii/inactiunii lor ?
Pana cand vom sta inerti ?
Nu stam inerti... ne miscam din tragedie-n tragedie si uneori se mai lasa cu caderi de capete, insa atat.
Pur si simplu nu avem ce face, foamea de bani e prea mare.
Problema e de la revolutie ,
sau instalat la putere fosti comunisti,fostii securisti si au consdus o democratie de carton
oamenii din romania sant mult prea naivi, si cred tot ce spun politicienii,si de accea se intampla ce se intampla,
cred ca poate peste 30-40 de anii cand vor murii toti aceii comunisti si la presiunea UE cred ca o sa devenim o tara europeana autentica,pana atunci santem condusi de partide si de fosti comunisti.
oricum discutia e mult mai complexa dar nu cred ca are rost sa dezbatem asa ceva pe forum,
costa prea mult timp,
Discutia nu e politica.
Scuza, deja istorica, cu "comunistii, securistii" nu este nici pertinenta si nici relevanta.
Aici este vorba de profesionalism, compertenta, responsabilitate.
Este vorba de activitatea, munca concreta a fiecaruia dintre noi.
Daca fiecare ne-am tine in jurul nostru, pe o raza mai mica sau mai mare, o arie de curatenie profesionala si morala, atunci poate s-ar crea si o zona mai larga de Romanie europeana.
Procurorul general Tiberiu Niţu coordonează direct ancheta şi a spus că a schimbat încadrarea juridică în dosar din ucidere din culpă, în omor calificat şi distrugere calificată.
Decizia conducerii clubului de a funcţiona ilegal in scopul de a micsora cheltuielile/costurile, cunoscând pericolele la care sunt expusi clienţii, are îndeplinită nu doar latura obiectivă ci şi latura subiectivă a infracţiunii de omor calificat.
Este posibil sa avem de-a face cu un omor calificat din interes material (art 189 Cod penal, alin. 1 alitera b), care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Daca vorbim de profesionalism, o prima intrebare care se pune ar fi legata de receptia finala a lucrarilor la respectivul club, in conditiile in care nu s-au respectat prevederile din proiectul de antifonare al incintei (oare o fi existat proiect ?!).
Am auzit doar de o expertiza tehnica a celor de la INSEMEX Petrosani care vor analiza probabil solutia constructiva aplicata vis a vis de securitatea la incendiu/ explozie.
Personal cred ca este nevoie si de o expertiza a Inspectiei muncii, o expertiza a Inspectoratului de stat in ctii., un raport detaliat al ISU-psi, o cercetare a modului cum primaria/ politia locala si-au indeplinit sarcinile conform legii, o cercetare a MS legata de modul cum au fost aprovizionate spitalele cu sange si materiale medicale. Numai asa parchetul general poate trage o concluzie completa.
Si nu in ultimul rand, rezultatul anchetelor, al proceselor penale si civile si nominalizarea responsabililor de producerea tragediei, care vor urma sa fie facute public, nu peste 3-5 ani (asteptandu-se prescrierea unor fapte), ci in maxim 3-5 luni.
Vreau prea mult ? Poate, dar numai asa cred ca se poate vorbi de profesionalism, de profesionisti, de respect fata de lege si in final de aplicarea legii.