avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Statie interna combustibil (supraterana) la o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Statie interna combustibil (supraterana) la o societate

Buna ziua.
As dori sa stiu ce masuri de SSM, PSI, Protectia mediului, etc. trebuie sa ia si ce reglementari trebuie sa respecte o societate care are in comodat o statie interna de combustibil,(supraterana), plina cu motorina/benzina, pe care o utilizeaza numai pentru automobilele proprii (nu face vanzare/distributie externa).
Daca sunt necesare, ma puteti ajuta cu instructiuni proprii SSM pentru salariatii care vor alimenta auto la acesta statie si eventual orice alte documente ajutatoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:40, 3 Mai 2021
Ceea ce solicitati dvs. sunt servicii prestate contracost, de catre firme autorizate. Gasiti pe internet pentru fiecare domeniu in parte, separat. Sunt activitati inrudite dar nu similare.
Niciuna din activitatile mentionate nu se rezuma la niste hartii pe care sa vi le dea cineva si le aveti si sa le prezentati la cerere autoritatilor statului.
Incepeti prin a studia legislatia in domeniile respective. O gasiti pe internet.
Pericolele existente intr-o astfel de statie sunt multiple: incendiu, explozie, gaze toxice, produse combustibile, corosive si caustice. Aceste pericole pot sta la baza producerii de evenimente nedorite - accidente de munca soldate cu pierderi de vieti omenesti, pagube materiale considerabile, etc.
Daca Nu ati fost inca vizitat de inspectorii ISU - psi veti fi cu siguranta !?
Un sfat: nu asteptati sa inregistrati un eveniment pentru a intra in legalitate.
Multumesc. Asta vreau, sa studiez legislatia dar am nevoie de orientare in acest sens pentru ca intradevar pe internet se gaseste legislatie din abundenta insa nu cea potrivita pentru mine.
Mi-ar prinde bine putina ghidare in acest domeniu.
Bună dimineața. Legislația este un pic stufoasa pentru ambele domenii, SSM si PSI-SU , Aceasta se poate gasi pe site-urilor institutiilor esponsabile cu domeniile restective, Inspectia munci, eu pe site-ul ITM Bucuresti am gasit legislatia SSM, respectiv IGSU pentru PSI-SU.
Pentru SSM
[ link extern ]
Pentru PSI-SU
[ link extern ]

O parere personala... Cred ca veti scapa mai ieftin daca apelati la un Serviciu Extern de Prevenire Si Protectie ( SEPP) abilitat, care poate gestiona ambele domenii, SSM si PSI-SU.
În cadrul societății nu aveti un angajat sau un SEPP care se ocupa de aceste domenii si cu care sa va consultati?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Ionut.ion, utilizator
Multumesc, Ionut.Ion.
Am vorbit cu o persoana ce deserveste un SEPP si mi-a spus ca fiind vorba despre un contract de comodat, eu, ca societate nu trebuie sa mai fac nimic iar lucratorul desemnat intern e in ceata totala.
Avand indoieli serioase, am apelat la opiniile specialistilor de pe acest site si se vede ca nu m-am inselat.
Cei de la care am statia au spus ca ei isi asuma toata raspunderea dar totusi statia se afla pe terenul societatii mele si nu mi-au pus la dispozitie angajati instruiti asa ca va trebui eu sa evaluez pericolele si sa iau totusi niste masuri de prevenire.
Cred ca am de luat multe masuri dar nu stiu cu ce sa incep. Voi studia legislatia si poate ma voi lamuri.
Afirmatia ca legislatia este stufoasa nu este reala, ci gratuita. Trebuie citita cu atentie si inteleasa, nu doar rasfoita. Pentru fiecare sector de activitate exista prevederi specifice.
Fiecare act normativ trateaza un domeniu strict, precis delimitat. Daca plecati de la aceasta idee, nu veti reusi sa intrati in legalitate.
Mai simplu este sa dati pe rand, cautare pe internet; legislatie securitate si sanatate in munca/ legislatie psi/ legislatie su/ legislatie mediu.
Vor aparea actele normative si le puteti studia si/ sau copia in calculatorul dvs.
Raspunsul primit de la persoana din cadrul SEPP dovedeste ca nu ati luat legatura cu cine trebuie. Cand contactati o firma cereti-le in primul rand documentul care atesta autorizarea pentru fiecare domeniu in parte (ssm/ psi-su/ mediu), apoi sa nominalizeze firme pentru care au prestat servicii. Luati legatura telefonic cu aceste firme si intrebati despre modul de colaborare si daca au primit amenzi contraventionale de la institutiile statului pentru documente intocmite prost/ neintocmite.
Daca ati desemnat un lucrator ssm si nu are cunostintele necesare, dvs. sunteti raspunzator, nu ati ales persoana potrivita.

Alte discuții în legătură

Avizare si autorizare isu - rezervor motorina bngabriel bngabriel Salut, Pentru amplasarea unui ansamblu (rezervor motorina de 2000 litri + pompa alimentare), care sa deserveasca utilajele din incinta unui singur agent ... (vezi toată discuția)
Insemex RMaria100 RMaria100 Pentru o camera de vopsire a unei tinichigerii mici este obligatorie certificare INSEMEX? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ssm si psi dmanisor dmanisor Buna ziua, In cazul unui SRL care are 12 angajati si are activitate tehnica, care sunt variantele de rezolvare a activitatilor de SSM si PSI daca ... (vezi toată discuția)