avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... INSEMEX
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

INSEMEX

Pentru o camera de vopsire a unei tinichigerii mici este obligatorie certificare INSEMEX?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:19, 14 Iulie 2016
Proiectul de executie al incintei de vopsire trebuie intocmit de catre un proiectant autorizat de catre INSEMEX, si avizat dpvd al zonarii Ex si de incendiu, de catre pompieri.
Din comisia de receptie a lucrarilor executate trebuie sa faca parte, pe langa proiectantul lucrarii si un alt lucrator autorizat de catre INSEMEX.
Presupun ca exista deja camera de vopsire. In aceste conditii trebuie efectuata o evaluare a riscurilor de explozii luand in considerare si locurile care sunt sau pot fi legate prin deschideri de locurile in care pot aparea atmosfere potential explozive.
Functie de rezultatele evaluarii angajatorul are obligatia, ca acolo unde se pot forma atmosfere explozive in concentratii mari incat sa puna in pericol sanatatea şi securitatea lucratorilor, sa ia masuri ca mediul de lucru sa fie de asa natura incat procesul muncii sa se poata desfasura in conditii de siguranta;
Pentru aceasta se va elabora “documentul privind protectia impotriva exploziilor”

HOTARARE nr. 1.058 din 9 august 2006
privind cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii şi protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive
ART. 10
(1) In vederea indeplinirii obligatiilor stabilite in art. 7, angajatorul asigura elaborarea şi actualizarea unui document, numit in continuare document privind protectia impotriva exploziilor.
(2) Documentul privind protectia impotriva exploziilor demonstreaza, in special, ca:
a) au fost determinate şi evaluate riscurile de explozie;
b) se iau masuri adecvate pentru indeplinirea obiectivelor prezentei hotarari;
c) care sunt locurile care au fost clasificate pe zone conform anexei nr. 1;
d) care sunt locurile carora li se aplica cerintele minime stabilite in anexa nr. 2;
e) locul de munca şi echipamentul de munca, inclusiv dispozitivele de avertizare, sunt proiectate, realizate şi intretinute conform normelor de protectia muncii;
f) s-au luat masuri pentru utilizarea in conditii de securitate a echipamentului de lucru, in conformitate cu prevederile hotararii Guvernului privind cerintele minime de securitate şi sanatate pentru utilizarea in munca de catre lucratori a echipamentelor de munca, ce transpun Directiva Consiliului 89/655/CEE.
(3) Documentul privind protectia impotriva exploziilor este elaborat anterior inceperii activitatii şi actualizat de angajator cand locul de munca, echipamentul de lucru sau organizarea muncii sufera schimbari, extinderi ori transformari semnificative.

Totodata in conditiile in care din evaluarea riscului la explozie rezulta ca instalatiile tehnice utilizate functioneaza in atmosfere explozive si sunt necesare echipamente din grupa II, categoria 1 sau 2 definite conform art. 2 alin. (1) D lit. b) din Hotărarea Guvernului nr. 752/2004 se vor aplica prevederile normativului privind prevenirea exploziilor pentru proiectarea, montarea, punerea in functiune, utilizarea, repararea si intretinerea instalatiilor tehnice care functionează in atmosfere potential explozive", indicativ NEx 01-06 aprobat prin Ordinul nr. 392 din 2 mai 2007.
Unde se prevede ca
ART. 8
(1) La solicitarea utilizatorului, instalatia tehnica care functionează in atmosfera potential exploziva trebuie (re)examinata "in situ", pe baza documentatiei tehnice, de către INSEMEX la un interval de cel mult 3 ani, pentru folosire in continuare.

Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statie interna combustibil (supraterana) la o societate MINOKA HR MINOKA HR Buna ziua. As dori sa stiu ce masuri de SSM, PSI, Protectia mediului, etc. trebuie sa ia si ce reglementari trebuie sa respecte o societate care are in ... (vezi toată discuția)
Avizare si autorizare isu - rezervor motorina bngabriel bngabriel Salut, Pentru amplasarea unui ansamblu (rezervor motorina de 2000 litri + pompa alimentare), care sa deserveasca utilajele din incinta unui singur agent ... (vezi toată discuția)
Notificare insemex ref normativ nviv 01-06 apetra apetra Desi fabrica functioneaza de ani buni azi am primit notificare INSEMEX care ne transmite ca in conformitate cu normativul menţionat, toate instalaţiile ... (vezi toată discuția)