avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Notificare INSEMEX ref normativ NVIV 01-06
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Notificare INSEMEX ref normativ NVIV 01-06


Desi fabrica functioneaza de ani buni azi am primit notificare INSEMEX care ne transmite ca in conformitate cu normativul menţionat, toate instalaţiile de ventilare care funcţionează în medii potenţial explozive şi/sau toxice trebuie supuse unei verificări pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă impuse de legislaţia în vigoare, în scopul prevenirii riscurilor profesionale. Echipamentelor de ventilatie existente li se face mentenanta regulat conform scadente. Ce trebuie sa verifica pentru a afla ca ne incadram la normativul NVIV 01-06 ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 3 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că știți la ce se refera "Normativul privind organizarea activităţii de verificare a instalaţiilor de ventilare care funcţionează la unităţi industriale cu pericol potenţial de formare a atmosferelor explozive şi/sau toxice", indicativ NVIV - 01-06 aprobat prin Ordinul nr. 393 din 2 mai 2007
.Instalaţiile de ventilare se verifica de către INSEMEX la intervale de cel mult 2 ani, prin măsurători şi determinări în vederea stabilirii eficientei functionarii acestora şi menţinerii parametrilor declaraţi. referitoar la caracteristicile de baza (debit de aer, presiune, depresiune, parametrii de stare ai aerului), observaţii asupra functionarii şi a defectelor constatate, precum şi orice modificări ale acesteia confor celor trei anexe ale Reglementării tehnice.privind parametrii funcţionali ai ventilatoarelor, privind parametrii aerodinamici ai conductelor de ventilare și privind parametrii de stare ai aerului.
Nu in ultimul rand, se verifica clasa de protectie la explozie a echipamentelor tehnice utilizate si daca acestea mai asigura gradul de protectie impus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insemex RMaria100 RMaria100 Pentru o camera de vopsire a unei tinichigerii mici este obligatorie certificare INSEMEX? Multumesc! (vezi toată discuția)
Avizare si autorizare isu - rezervor motorina bngabriel bngabriel Salut, Pentru amplasarea unui ansamblu (rezervor motorina de 2000 litri + pompa alimentare), care sa deserveasca utilajele din incinta unui singur agent ... (vezi toată discuția)
Legislatia privind raspunderea penala a inginerului proiectant de echipamente care functioneaza in atmosfere potential explozive taloielena taloielena Care este procentul de raspundere al inginerului proiectant al unui echipament care functioneaza in rafinarie (atmosfera potential exploziva)? In cazul unui ... (vezi toată discuția)