Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat sau mai bine spus de o informatie legat de infractiunea de furt. Sunt nou pe forum si imi cer scuze in avans daca am postat in aria necorespunzatoare.
Acum cateva luni o persoana a savarsit tentativa si infractiunea de furt, prima oara a fost tentativa de furt, deoarece nu a reusit sa fure mai nimic, dar a distrus mai multe bunuri, dupa 3 zile a savarsit infractiunea de furt si distrugere in aceeasi locatie.
Persoana respectiva fiind prinsa a recunoscut vina, prejudiciul fiind stabilit la suma "X".
Acum o saptamana procurorul a decis ca persoana nu reprezinta un pericol public si deoarce a recunoscut vina nu se ia nici-o actiune impotriva lui, nici macar amendat, iar suma (prejudiciul) sa fie inapoiat cand doreste. La 2 zile dupa decizie aceeasi persoana a savarsit iara infractiunea de furt in aceeasi locatie , sub aceleasi metode, a fost prins iara , dar de aceasta data nu a recunoscut.
Intrebarea mea este ce se va intampla mai departe? Este posibil sa se ia aceeasi decizie, ca nu este pericol social ? Mentionez ca inculpatul are un istoric plin de infractiuni.
Exista vreo sansa ca prejudiciul sa fie recuperat sau singura solutie este sa continui ca parte civila in instanta?
Multumesc!