avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sfat pentru infractiunea de furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sfat pentru infractiunea de furt

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat sau mai bine spus de o informatie legat de infractiunea de furt. Sunt nou pe forum si imi cer scuze in avans daca am postat in aria necorespunzatoare.
Acum cateva luni o persoana a savarsit tentativa si infractiunea de furt, prima oara a fost tentativa de furt, deoarece nu a reusit sa fure mai nimic, dar a distrus mai multe bunuri, dupa 3 zile a savarsit infractiunea de furt si distrugere in aceeasi locatie.
Persoana respectiva fiind prinsa a recunoscut vina, prejudiciul fiind stabilit la suma "X".
Acum o saptamana procurorul a decis ca persoana nu reprezinta un pericol public si deoarce a recunoscut vina nu se ia nici-o actiune impotriva lui, nici macar amendat, iar suma (prejudiciul) sa fie inapoiat cand doreste. La 2 zile dupa decizie aceeasi persoana a savarsit iara infractiunea de furt in aceeasi locatie , sub aceleasi metode, a fost prins iara , dar de aceasta data nu a recunoscut.
Intrebarea mea este ce se va intampla mai departe? Este posibil sa se ia aceeasi decizie, ca nu este pericol social ? Mentionez ca inculpatul are un istoric plin de infractiuni.
Exista vreo sansa ca prejudiciul sa fie recuperat sau singura solutie este sa continui ca parte civila in instanta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 19:07, 31 Octombrie 2015
Buna seara!

Cu siguranta nu va mai scapa si de data aceasta, chiar daca nu recunoaste. Va recomand sa va constituiti parte civila in dosarul penal.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare corecta a faptei Fanemm Fanemm Surprinderea unei persoane in interiorul unui magazin,nu are nimic pregatit pentru a sustrage,respectiv produse,pentru a intra a distrus usa de acces in ... (vezi toată discuția)
Furt pe timp de noapte,adica magazin spart alis04 alis04 prietenul meu impreuna cu un alt baiat au fost prinsi cand au spart un magazin....nu aveau produsele la ei dar se aflau langa magazin.au recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)