avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Adeverinta medicala falsa emisa de medic de la clinica ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Adeverinta medicala falsa emisa de medic de la clinica privata

Buna,
am urmatoarea speta:

Medicul X, in calitate de colaborator al unei clinici private, a emis o adeverinta medicala falsa.
La prima vedere este fals intelectual, insa medicul, savarsind fapta in calitate de colaborator la o clinica privata, nu indeplineste conditia subiectului activ calificat al infractiunii de fals intelectual (art. 321 C.Pen).
Prin urmare, se poate incadra fapta la fals in inscrisuri sub semnatura privata (art. 322 C.Pen)?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Dosar penal Oana3012 Oana3012 Bună ziua. Acum 1 an am depus o adeverință la o bancă în care am trecut venitul pe anul anterior mai mare decât era . Menționez ca în acel moment ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals intelectual ContSters74561 ContSters74561 Pentru acoperirea delapidarii, gestionarul a intocmit mai multe acte justificative, pe care le-a depus in contabilitatea societatii X. Falsificarea aestor ... (vezi toată discuția)
Infractiuni si infractiuni grave bladeiii bladeiii În cazul în care o personă fizică ori juridică a săvârşit mai multe infracţiuni de ex: 1. Abuz în serviciu 2. Fals în înscrisuri oficiale ... (vezi toată discuția)