avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparator de buna credinta (autoturism furat) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparator de buna credinta (autoturism furat) NELAMURIRI

Buna ziua,

Foarte pe scurt, in 2013 am cumparat o masina care ulterior s-a dovedit a fi declarata furata in alta tara, am fost atunci la politie ,am indeplinit toate formalitatile si s-a retinut si masina. Tin sa precizez ca in urma cercetarilor proprietarul pagubit din tara respectiva nu a depus nici o cerere de restituire, iar azi am primit de la parchet o Ordonanta de clasare si disjungere in care se dispun urmatoarele:

1 Schimbarea incadrarii juridice , pentru fapta ce face obiectul cauzei, din infractiunile de tentativa la participatie improprie la fals intelectual prev de art. 32 si art 52 alin 2 rapla art. 321 alin 1 C.pen si uz de fals, prev de art 323 C.pen, in infractiunile de instigare , sub forma participatiei improprii, la comiterea infractiunii de fals intelectual , prev de art.52 alin 2 rap la art.321 alin.1 C.pen si uz de fals prev de art.323 C.pen ambele cu aplic. art.5 C.pen

2 Clasarea cauzei pentru savarsirea infractiunile de instigare , sub forma participatiei improprii la comiterea infractiunii de fals intelectual , prev. de art.52 alin.2 rap la art.321 alin.1 C.pen si uz de fals , prev. de art.323 C.pen, ambele cu aplic art 5 C.pen

3 Disjungerea cauzei si formarea unui nou dosar in care se vor efectua cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale , prev. de art.320 alin.1, cu aplic art.5 C.pen si in care se vor depune actele enumerate mai sus.

4 Restituirea , catre numitul XXXXXXX XXXXX a autoturismului xxx xxxx aflat in custodia IPJ xxx

Ceea ce ma nelinisteste este ca nu stiu ce va urma .
Mi se va inapoia autoturismul ? Il voi putea inmatricula si daca da in ce conditii ?
Mai exact, ma poate lamauri cineva ce reiese mai exact de la fiecare punct ?

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
Utilizator006, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:11, 9 Aprilie 2015
A ramas in cercetare numai infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale , prev. de art.320 alin.1, cu aplic art.5 C.pen
Autoturismul nu va putea fi inmatriculat pana la finalizarea cercetarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect in dosar Marian mirel andrei Marian mirel andrei Bausem doua beri si a trebuit sa ma duc la magazin in acest timp cand ma deplasam la magazin am lovit un pieton m-am speriat si am vb cu cumnata care in ... (vezi toată discuția)
Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)