avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie banca

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am primit o somatie de la o banca in care sunt silit sa platesc in termen de 5 zile o restanta in valoare de 1200 ron care este pe numele tatalui meu care a decedat acum 2 ani . Desi am trimis la banca toate actele care figurau ca peroana a decedat tot am primit somatii. Momentan nu am nici un venit deoarece firma la care am lucrat a dat faliment. As dori sa stiu daca se poate plati suma in mai multe transe. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: xtreme27 , utilizator 13:42, 2 Noiembrie 2015
Dacă v-ați moștenit tatăl, datoria este acum a dumneavoastră, în limita valorii bunurilor moștenite. Dacă nu ați moștenit nimic, nu datorați nimic băncii.
Inca nu am facut dezbaterea de mostenire a ramas tot pe numele tatalui meu la fel ca si restanta mentionez ca si imobilul este tot pe numele lui. Am mai primit somatii in cutia postala dar cea de azi mi-a inmanato postarita cu semnatura .Am intrebat la banca daca tatal meu a avut asigurare dar mi sa spus ca nu . Desi tatal meu mai are conturi si la alte banci in acelea au mai ramas sume de bani dar la ele nu sunt imputernicit . In somatie scrie ca vor fi retrase si din acele conturi sume de bani .
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
xtreme27, utilizator
Conform art.1.155(1)NCC"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia." Pe de alta parte,trebuie sa stiti ca,creditorii personali ai mostenitorilorsi si orice persoana care jusitifca un interes legitim pot sa ceara partajul in numele debitorului lor,pot pretinde sa fie prezenti la partajul prin buna invoiala sau pot sa intervina in procesul de partaj.[Art.1.156(2)NCC] adica, banca poate recurge la aceasta procedura.
Momentan primesc tot feluri de plicuri de la unele banci precum ca am de platit la altele ceva de genul (am observat ca in ultimul timp nu ai mai folosit serviciile noastre .. mai aveti in cont suma... dar nu pot face nimic deoarece nu am facut dezbaterea mosteniri . Sper ca .la banca la care figureaza tatal meu restant sa retraga bani din conturile deschise la celelalte banci in care sunt sume de bani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit - titularul decedat, beneficiarul sumei refuza plata gabrieladeaconescu gabrieladeaconescu Buna ziua! Sotul meu a facut doua carduri avantaj pe numele sau, unul pentru el , celalalt pentru un var de-al lui. Aceasta persoana nu a mai vrut sa platesca ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii bancare laura94 laura94 Buna ziua, Am o intrebare: tatal meu a decedat in urma cu un an de zile. A avut un card de credit cu descoperire ( 12.000 RON + dobanzi acumulate pe parcurs ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare Phantom79 Phantom79 Salutare. in ce conditii o firma de recuperare nu poate cere sa plateasca mostenitori directi , persoana fiind mama unei personae decedata care a sunat si a ... (vezi toată discuția)