avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firme de recuperare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firme de recuperare

Salutare. in ce conditii o firma de recuperare nu poate cere sa plateasca mostenitori directi , persoana fiind mama unei personae decedata care a sunat si a anuntat ca persoana a decedat, un proces se stinge la decesul persoanei in cauza, sa tinem cont ca persoana decedata avea un abonament pe care nu la platit fiind grav bonlava si a urmat decesul. va multumesc pt sprijin
Cel mai recent răspuns: Phantom79 , utilizator 20:11, 3 Aprilie 2015
Mostenitorii vor achita creditul sau se va face executarea silita.
Nu imediat dar se va face...
problema este ca peroana decedata nu prea sa inteles cu mostenitori a mai mult nu au format o familie, are2 copii care au fost crescui de bunici si au si ei problemele lor....rare. famlie etc.decedatul nu are nici-o proprietat a locuit la stat cu chrie unde si la aceea prmarie are datorii:bow:
Potrivit art.1.155(1) NCC"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."

Deasemenea,potrivit art.1.159 NCC-"Titlurile executorii obtinute impotriva defunctului pot fi executate si impotriva mostenitorilor sai,in conditiile prevazute de Codul de procedura civla."
Daca renunta expres la mostenire sau sunt straini de ea, nu mostenesc nimic, nici activul, nici pasivul mostenirii.
Daca au acceptat succesiunea, platesc datoriile in limita valorii bunurilor mostenite.
nu au ce sa mosteneasca in afara de datorii, adica decedatul nu a avut nimic decat o locuinta data de stat cu chirie unde si acolo e plin de datori.Nu vad obligatia mostenitorilor ??? mai ales ca nu au avut o relatie de familie:-/ adica un furnizor de service poate oblige copii sa plateasca un abonament de telefonie?? e absurd, cand a vandut acest serviciu a intrebat pe cineva??:hammer:

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune Cristi Vatavu Cristi Vatavu Parinti decedati, mostenitorii nu au deschis succesiune, neexistand bunuri, etc.pt.a fi impartite.Datoriile parintelui defunct revin in obligatia copiilor? ... (vezi toată discuția)
Somatie banca xtreme27 xtreme27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am primit o somatie de la o banca in care sunt silit sa platesc in termen de 5 zile o restanta in valoare de ... (vezi toată discuția)
Amenda pe numele soțului decedat Cheregi terezia Cheregi terezia Sotul meu e decedat de 6 ani si a avut o amenda si acum mia venit sa o platesc eu trebuie platita? (vezi toată discuția)