avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Parinti decedati, mostenitorii nu au deschis succesiune, neexistand bunuri, etc.pt.a fi impartite.Datoriile parintelui defunct revin in obligatia copiilor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:12, 15 Februarie 2018
Buna seara,
DA, in masa succesorala intra atat activul cat si pasivul mostenirii!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
..dar se platesc pana la limita valorii bunurilor mostenite. Cum nu au existat bunuri, nici nu veti plati datoriile.
Daca nu au fost bunuri si inca sunteti in perioada de optiune succesorala- adica nu a trecut un an de la deces, ar fi mai bine pt a fi lasati in pace de creditorii tatalui, sa dati la notar o declaratie de reununtare la succesiune.
Declaratia o dati doar daca sunteti sigur ca nu are niciun bun si nici nu are de unde veni- vreun teren uitat pe undeva de la vreo ruda, de ex.
Conf.art.1.155(1)NCC"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate succesorală --clau-- --clau-- Bună ziua,am solicitat notarului un certificat de calitate succesorală pt a putea să mă interesez de bunurile existente(altfel nu îmi dădea nimeni ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare Phantom79 Phantom79 Salutare. in ce conditii o firma de recuperare nu poate cere sa plateasca mostenitori directi , persoana fiind mama unei personae decedata care a sunat si a ... (vezi toată discuția)
Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)