avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de calitate succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de calitate succesorală

Bună ziua,am solicitat notarului un certificat de calitate succesorală pt a putea să mă interesez de bunurile existente(altfel nu îmi dădea nimeni detalii).Am aflat că sunt mai multe datorii decât bunuri așa că aș dorii sa renunț la moștenire.Pot face asta având în vedere că sunt inca in perioada de opțiune succesorală sau certificatul solicitat implica acceptarea moștenirii?
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
--clau--, utilizator
Cel mai recent răspuns: --clau-- , utilizator 13:05, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti da declaratie de renuntare la mostenire, dar nu veti mai avea calitatea de mostenitor.
Asta e ideea,eu chiar vreau sa renunț dar îmi era teamă că nu mai pot având în vedere că am obținut acel certificat.Am crezut că acel certificat e echivalent cu acceptarea moștenirii.Multumesc pt răspuns!
Ah, l-ati obtinut deja.
Nu mai puteti reveni.
Dar cum puteam să îmi dau seama de patrimoniu atâta timp cât din toate părțile mi se spunea că nu am calitate până nu am făcut certificatul de calitate succesorală
Cine v-a cerut in mod expres certificat de calitate de mostenitor?

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune Cristi Vatavu Cristi Vatavu Parinti decedati, mostenitorii nu au deschis succesiune, neexistand bunuri, etc.pt.a fi impartite.Datoriile parintelui defunct revin in obligatia copiilor? ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare Phantom79 Phantom79 Salutare. in ce conditii o firma de recuperare nu poate cere sa plateasca mostenitori directi , persoana fiind mama unei personae decedata care a sunat si a ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata datorii ruda decedata decs decs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat la sfarsitul anului trecut. Din pacate, intre momentul decesului si ... (vezi toată discuția)