Bună ziua,am solicitat notarului un certificat de calitate succesorală pt a putea să mă interesez de bunurile existente(altfel nu îmi dădea nimeni detalii).Am aflat că sunt mai multe datorii decât bunuri așa că aș dorii sa renunț la moștenire.Pot face asta având în vedere că sunt inca in perioada de opțiune succesorală sau certificatul solicitat implica acceptarea moștenirii?
Ok, oricum legea spune că răspunderea e doar in limita patrimoniului moștenit așa că nu am multe de pierdut decât ceva timp și stres.Multumesc pt răspunsuri
Da, conf.art.1.155(1)NCC"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."
Adică trebuie plătit pasivul chiar daca nu există patrimoniu?cam asta se înțelege din articolul citat de dvs.Sau trebuie luat cumva în context...?!Că eu din ce informații am până în prezent dac datoriile sunt mai mari decât bunurile,nu răspund moștenitorii pentru diferența
Firme de recuperare
Phantom79
Salutare. in ce conditii o firma de recuperare nu poate cere sa plateasca mostenitori directi , persoana fiind mama unei personae decedata care a sunat si a ... (vezi toată discuția)