avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda pe numele soțului decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda pe numele soțului decedat

Sotul meu e decedat de 6 ani si a avut o amenda si acum mia venit sa o platesc eu trebuie platita?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:53, 26 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică cum v-a venit sa o plătiți dvs, va vedeți numele pe undeva?
Amenzile luate de sot, nu trebuie sa le plătiți dvs, nu se moștenesc. Poate nu se știe ca a decedat, trimiteți-le o copie după certificatul de deces.
Nu este chiar asa, in art.1.155(1)NCC se stipuleaza expres"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."Astfel ca,acea amenda poate fi considerata ca o datorie/sarcina a mostenirii.Puteti formula contestatie la executarea silita invocand prescriptia dreptului de a obtine executarea silita,ptr.creantele fiscale bugetare(bugetul centralizat sau local)termenul de prescriptie este de 5 ani.
În cazul amenzilor se aplică prevederile Codului de procedură fiscală, nu sunt obligații care trec asupra succesorilor:

ART. 27 Drepturile și obligațiile succesorilor

(1) Drepturile și obligațiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condițiile dreptului comun, dispozițiile art. 23 rămânând aplicabile.

(2) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligației de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din 2006 ''mostenita'' ladria ladria Buna ziua Tatal meu a primit o amenda de circulatie in 2006 de la Primaria Busteni. El a decedat in 2008 si amenda nu fusese platita. Mama nu a facut ... (vezi toată discuția)
Impozitul si amenzile decedatului ionutz23 ionutz23 Buna ziua, Socrul meu a decedat acum aproximativ 50 de zile. Are o masina pe numele lui si interesandu-ma la Administratia locala de taxe si impozite ar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie raresel raresel Daca o persoana a fost condamnata cu suspendare in 2003 pentru evaziune fiscala si paguba nu a putut fi recuperata ,dupa cati ani se prescrie aceasta ... (vezi toată discuția)