avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie

Daca o persoana a fost condamnata cu suspendare in 2003 pentru evaziune fiscala si paguba nu a putut fi recuperata ,dupa cati ani se prescrie aceasta paguba?Poti fi urmariti, li se poate imputa aceasta paguba celorlalti membri ai familiei-sotie, parinti?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 09:34, 6 Iulie 2010
nu pot fi urmarite alte persoane decat autorul pagubei , cel care a fost obligat la plata. Doar in cazul in care autorul moare , raspund mostenitorii in temeiul raspunderii civile, si acestia daca accepta mostenirea.
pentru a va putea spune cand se prescrie plata prejudiciului - reveniti cu detalii referitor la durata pedepsei , daca a fost cu executare sau suspendare.
Pedeapsa a fost de 1 an si jumatate cu suspendare.
Termenul de prescriptie in ceea ce priveste creantele este de 3 ani . Asta daca nu cumva ati si fost executat silit intre timp , ptr ca in cazul executarii silite , curge un nou termen de prescriptie la fiecare act de executare intocmit de catre administratia fiscala .
termenul de prescriptie a creantelor fiscale este de 5 ani si, asa cum a mentionat si d-na diana.ramona, administratia financiara are grija ca datoria sa nu se prescrie, indeplinind un act de executare silita in interiorul acestui termen.

Art. 29 din Codul de procedura fiscala
Drepturile şi obligaţiile succesorilor
(1) Drepturile şi obligaţiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condiţiile dreptului comun.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligaţiei de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescriu impozitele si taxele locale ?datoria provine din 2007 cand proprietarul a decedat Iulia branza Iulia branza In 2007 proprietarul imobilului si a terenului a decedat,sotie de vet de razboi nu a fost dezbatuta mostenirea si taxele locale nu au fost ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Imozitele catre anaf se prescriu? nelumondy nelumondy buna ziua ! am un impozit de platit pentru un contract de inchiriere auto,contractul a fost din 2004 pana in 2007 inclusv, cu penalitati a ajuns la o suma ... (vezi toată discuția)