avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale In cat timp se prescriu impozitele si taxele locale ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

In cat timp se prescriu impozitele si taxele locale ?datoria provine din 2007 cand proprietarul a decedat

In 2007 proprietarul imobilului si a terenului a decedat,sotie de vet de razboi nu a fost dezbatuta mostenirea si taxele locale nu au fost achitate..
Intrebare: care este perioada prescrisa si perioada ramasa de plata?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Iulia branza, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 15:34, 16 Octombrie 2017
Debitele persoanelor fizice au termen te prescriere de 3 ani-daca in acest interval ,creditorul nu desfasoara acte si actiuni pentru recuperare debit
Cum administratia fiscala comunica anual impunere in care consemneaza existenata debitului in evidenta-termenul de prescriptie este intrerupt si reluat un nou termen
Atentie sporita cu astfel de situatii in care in final administratia fiscala pentru recuperare debit ajunge sa demareze actiune in instanta pentru executare silita bunuri in evidenta debitorului
Buna ziua
In 5 ani incepand de la 01.01. al anului urmator celui in care au aparut.
Sunt in mod sigur prescrise si daca nu reusiti sa va intelegeti cu DITL sa le constate prescrise atunci va trebui sa va adresati instantelor de judecata solicitand, totodata, cheltuielile de judecata.
Creantele fiscale se prescriu in termen de 5 ani, daca autoritatea fiscala nu a facut demersuri pentru intreruperea prescriptiei.
Eu consider ca daca autoritatea a emis notificari (atentie, a emis, nu comunicat), debitele nu sunt prescrise in conditiile in care mostenitorii si-au exprimat acordul de a mosteni defunctul (sunt mostenitori de calitate, au acceptat mostenirea/succesiunea sau chiar s-a dezbatut succesiunea), pentru ca inseamna ca fiecare mostenitor a acceptat sa primeasca nu doar activele ci sa achite si pasivele defunctului.
Puteti initia o actiune de constatare a prescriptiei, dar sunt sanse minime din cauza Codului de Procedura Fiscala care precizeaza ca actele de procedura se pot considera comunicate debitorilor prin simpla afisare pe site sau la sediul autoritatii fiscale. D-voastra nu veti putea demonstra niciodata ca actele de procedura nu au fost afisate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorii la impozite locale TANASENASTASA TANASENASTASA as vrea sa stiu daca impozitele la primarie pe terenuri se prescriu?adica ,din 2008 nu l-am mai platit..e vorba de o matusa care in 2009 a decedat iar in 2012 ... (vezi toată discuția)
Prescriptia impozitelor si taxelor locale Laurbalaur Laurbalaur Buna ziua,voi avea nevoie de dezbaterea unei succesiuni dupa strabunica mea decedata in 1992,mostenitori fiind copii acesteia(printre care si bunica ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire StilmarConfectii StilmarConfectii La dezbaterea unei mosteniri(imobil), prin Certificatul Fiscal eliberat de ANAF in 2016, defunctul are un debit de 52.000 lei format din debit principal + ... (vezi toată discuția)