In cazul unui divort incheiat, pana la definitivarea partajului, sotul parasasete apartamentul de 2 cam dar nu inainte de a bloca (incuia) o camera in care si-a lasat obiecte personale. Timp de 2 ani acesta nu a achitat nici un ban la cotele de intretinere desi pana la defintivarea partajului, are drepturi si obligatii acolo.
In acest timp, sotia achita intretinerea ce ii revenea (cota din chelt de administratie si consumurile).
Dupa definitivarea partajului, apartamentul este incredintat sotiei.
Cine trebuie sa achite datoria acumulata?
Cu mentiunea ca listele de plata ale asociatiei nu sunt intocmite legal, adica nu poarta toate semnaturile ... presedinte, cenzor ci doar pe cea a administratorului.
Din pacate pentru Dv. cheltuielile se fac pe ap. dupa nr. de persoane care locuiesc acolo . Este nefiresc sa spui ca platesti cheltuieli dupa o persoana pana la pronuntarea divortului si a partajului constituie un bun comun si cheltuielile sa platesc integral .Datoria cumulata la bloc i revine celui care va locui mai departe in bloc iar problemele de partaj si cheltuieli daca nu ajungeti la intelegere va hotari Instanta .
In legatura cu listele de cheltuieli ale Asociatiei trebuiau contestate pana la 10 zile de la afisare nu puteti sa veniti dupa ani de zile si sa spui ca sunt ilegale .
stiti ca la Directia de taxe si impozite, pe rol, pentru plata impozitului sunt ambii soti intrucat sotii sunt coproprietari?
fiecare datoreaza partea lui de impozit
de ce la intretinere ar fi altfel? mai ales ca efectiv ocupa 1/2 din apartament
La asociatie se calculeaza intretinerea pentru apartament in intregime.
Nu aveti nicio intelegere legala, si nici n-ati putea avea, ca administratorul sa faca repartizarea cheltuielilor pentru doua jumatati de apartament.
Problemele familiale si le rezolva sotii intre ei sau la judecatorie.
Cum adica nu sunt corecte actele asociatiei?
Asa cum s-a mai spus, asociatia de proprietari repartizeaza cheltuielile pe fiecare apartament si nu separa pe grupuri de persoane ce locuiesc in acel apartament. Pot fi, de exemplu, apartamente in care sotii s-au despartit si-au impartit printre altele si cei 5 copii, trei revenind in grija mamei si doi in grija tatalui. Unii poate consuma mai mult, altii mai putin.. Nu cred ca furnizorul de energie electrica imparte factura in functie de cum si-au impartit cei doi soti copiii. Nu au mijloace si nu e treaba lor tot asa cum asociatia nu se implica in aceasta, neavand baza legala.
Tot asa, de exemplu, intr-un apartament locuieste proprieatrul si are in gazda doua persoane. Asociatia repartizeaza cheltuielile pe lista de plata pe o singura rubrica pentru acel apartament si atat, fara a distribui cheltuielile pe proprietar si chiriasi. Nu are baza legala sa faca altfel.