avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela - tutore cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela - tutore cumparator

buna ziua
sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele.
vreau ca sa imi fac actele la casa, si sa fac prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau cu clauza de uzufruct( este tot aia).
eu am grija de ea, ii asigur toate cele de intrebuinta, nu duce lipsa de nimic.
amandoi suntem coproprietarii in curte.
bunica are 4 copii, din care tatal meu este fiul iei.
intrebarea ce se poate face ca eu sa devin proprietar pe partea iei , fara ca actul sa fie atacabil de cineva si fara sa fie nevoie sa ma adresez autoritatii tutelare ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:22, 3 Noiembrie 2015
Nu este tot aia uzufructul cu intretinerea...
Pe de alta parte, e o problema sa va faceti actele, cred ca sunteti intr-un conflict de interese acolo.
conflict de interese cu cine?
eu in calitate de coproprietar cu mine in calitate de tutore?
Dv. in calitate de tutore si dv. in calitate de cumparator al bunului protejatului dv.
De fapt, sunteti reprezentantul vanzatoarei si cumparatorul in acelasi timp...
ce am intrebat eu si ce imi raspundeti dvs.
va rog foarte mult numai raspundeti la intrebarile mele.
multumesc
Daca nu intelegeti un raspuns, nu inseamna ca vi se raspunde gresit.
Daca vreti un raspuns mai simplu la intrebarea " Cum fac sa imi fac acte la casa " in conditiile in care sunteti tutore si vreti sa fiti si cumparator ar fi NU PUTETI si gata.

instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele.

nu pt a va improprietari dvs.

ps- uzufructul nu are nicio legatura cu intretinerea. ca ex cine are doar un drept de uzufruct, nu primeste intretinere.

Alte discuții în legătură

Tutela sile2011 sile2011 buna ziua sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele. vreau ca sa ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Conditii interdictie judecatoreasca batran Sorin_mi Sorin_mi Buna ziua, Ma adresez dvs in speranta rezolvarii unei spete de drept civil, pentru care va multumesc anticipat! Se da un imobil in Bucuresti ai carei ... (vezi toată discuția)