avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tutela

buna ziua
sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele.
vreau ca sa imi fac actele la casa, si sa fac prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau cu clauza de uzufruct( este tot aia).
eu am grija de ea, ii asigur toate cele de intrebuinta, nu duce lipsa de nimic.
bunica are 4 copii, din care tatal meu este fiul iei.
intrebarea ce se poate face ca eu sa devin proprietar pe toata casa , eu am parte de la bunicul meu 50% , iar 50 % are bunica mea, fara ca actul sa fie atacabil de copii iei?
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 14:27, 2 Noiembrie 2015
Orice ati face, copiii bunicii dvs.(descendenti si mostenitori rezervatari)pot face la decesul bunicii dvs.actiune ptr.reducerea liberalitatilor excesive(uz,abitatie,instrainare cu rezerva uzufructului,renta viagera,intretinere pe viata)daca, aceste liberalitati depasesc cotitatea disponibila si intra in rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.
buna ziua
sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele.
vreau ca sa imi fac actele la casa, si sa fac prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau cu clauza de uzufruct( este tot aia).
eu am grija de ea, ii asigur toate cele de intrebuinta, nu duce lipsa de nimic.
amandoi suntem coproprietarii in curte.
bunica are 4 copii, din care tatal meu este fiul iei.
intrebarea ce se poate face ca eu sa devin proprietar pe partea iei , fara ca actul sa fie atacabil de cineva si fara sa fie nevoie sa ma adresez autoritatii tutelare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela - tutore cumparator sile2011 sile2011 buna ziua sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele. vreau ca sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vanzare-cumparare de un copil din prima casatorie? elenabul elenabul Buna seara, Am o mare dilema... daca fac un contract de vanzare cumparare intre sotul meu si fiul nostru cu interdictie de instrainare in favoare noastra ar ... (vezi toată discuția)