Am o situatie care ma "racaie" de oarece vreme: la clasa fetei mele a avut loc acum mai bine de o luna un incident (bataie intre doua fete din clase diferite). Dupa altercatie diriginta a facut observatie fetei care a participat la incident. Aceasta s-a dus acasa si a spus ca a fost jignita si ca diriginta a impus clasei sa nu mai vorbeasca cu ea. Mama elevei a sunat-o pe diriginta acasa, a facut-o albie de porci ca-i maltrateaza copilul, apoi a facut o plangere la scoala. Diriginta a rugat copii din clasa sa scrie pe o hartie cum s-au derulat evenimentele. Cu exceptia elevei respective toti au spus ca diriginta nu a jignit-o cu nimic si nu le-a impus sa vorbesca cu ea. Mama fetei sustine in continuare nevinovatia odraslei. Cu copii am stat de vorba si acasa si sustin acelasi lucru. Parintii din clasa am facut o petitie pe care am inaintat-o directiunii in care sustinem toti ceea ce spun copiii nostrii si in care prezentam si comportamantul de la sedinta al mamei fetei in cauza care nu a facut decat sa ameninte si sa ramana surda la orice incercare de aplanare. Diriginta, care mai are cateva luni pana la pensie, este acum bagata in comisia de disciplina iar maine am fost invitata de catre directiune la scoala pentru ca sa fiu alaturi de fata mea ca ea sa raspunda la niste intrbari in cadrul anchetei care se desfasoara (!?).
Personal sunt consternata... Nu inteleg cum se poate intampla asa ceva. Este legal ceea ce se intampla? Cum pot ajuta omul acela nevinovat care dupa 40 de ani de munca in aceiasi scoala acum este umilit in fata elevilor si pedepsit doar pentru ca i-a pasat?