avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru ingrijire copil peste 7 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru ingrijire copil peste 7 ani

Buna ziua,

In cazul copiilor peste 7 ani, in cazul meu copilul ar 9 ani si este internat in spital cu o boala contagioasa (scarlatina) eu ca parinte am dreptul la concediu medical, atat la spital cat si acasa pe durata tratamentului, avand in vedere ca el trebuie sa stea izolat?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 3 Noiembrie 2015
OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
art. 26
(1)Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani,
iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.
(2)Indemnizatia prevazuta la alin. (1) se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Asadar, potrivit legii aveti dreptul la concediu medical numai daca copilul bolnav are varsta de pana la 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Gabytza13 Gabytza13 Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)