avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar cu PFA /IF
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar cu PFA /IF

Buna ziua, am si eu o intrebare, un pensionar pe caz de boala gradul III are voie sa-si infinteze o Intreprindere Individuala s-au o Intreprindere Familiara din care veniturile sa fie cumulate cu pensia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:23, 21 Iulie 2009
AVIND POSIBILITATEA SA OBTINA SI VENITURI IDIN MUNCA ESTE EVIIDENT CA POATE INFIINTA O ASEMENEA SOCIETATE
Va multumec pt raspuns dar mai am o nelamurire, cf. cod muncii un pensionar gradul III poate fi angajat decat pe o perioada determinata de maxim un an de zile, cum poate administra o Intreprindere Individuala mai mult timp?
Bineinteles! Invaliditatea de gradul III este caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala.

Din punctul de vedere al dispozitiilor Legii nr. 19/2000, nu veti avea niciun fel de problema daca veti administra un PFI mai mult de un an. Presupun ca, la interval de 12 luni, trebuie sa va prezentati la revizuirea medicala. Atunci Comisia de Expertiza va poate trece in alt grad de invaliditate, totul devenind discutabil si foarte discutat la nivel de Case de Pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa infiinteze o persoana pensionara de boala o intreprindere individuala ? silster silster Poate sa infiinteze o persoana pensionara de boala o intreprindere individuala ? Sotia este incadrat in grad 2. Conf OUG 44/2008 întreprinderea ... (vezi toată discuția)
Pensie boala+angajare la stat ionelachirvase ionelachirvase daca tatal meu este pensionat pe caz de boala se poate sa-i facem angajare ca insotitor pt o persoana cu handicap locomotor? multumesc (vezi toată discuția)
Posibilitati cristyan. cristyan. buna seara.as dori sa stiu daca o persoana pensionata pe caz de boala indiferent de grad poate munci legal in italia,si daca se poate care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)