Buna ziua, am si eu o intrebare, un pensionar pe caz de boala gradul III are voie sa-si infinteze o Intreprindere Individuala s-au o Intreprindere Familiara din care veniturile sa fie cumulate cu pensia? Va multumesc!
Va multumec pt raspuns dar mai am o nelamurire, cf. cod muncii un pensionar gradul III poate fi angajat decat pe o perioada determinata de maxim un an de zile, cum poate administra o Intreprindere Individuala mai mult timp?
Bineinteles! Invaliditatea de gradul III este caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala.
Din punctul de vedere al dispozitiilor Legii nr. 19/2000, nu veti avea niciun fel de problema daca veti administra un PFI mai mult de un an. Presupun ca, la interval de 12 luni, trebuie sa va prezentati la revizuirea medicala. Atunci Comisia de Expertiza va poate trece in alt grad de invaliditate, totul devenind discutabil si foarte discutat la nivel de Case de Pensii.
Posibilitati
cristyan.
buna seara.as dori sa stiu daca o persoana pensionata pe caz de boala indiferent de grad poate munci legal in italia,si daca se poate care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)