avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Stagiu de cotizare CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Stagiu de cotizare CAS

Buna ziua. As dori sa stiu ce semnifica faptul ca daca persoană a optat pentru o contribuție la pensii de 10,5%, atunci nu va beneficia de întreg stagiu de cotizare în momentul stabilirii punctajului pentru pensie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:07, 3 Noiembrie 2015
Procentul total este 26,3% pentru conditii normale de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 15,8% pentru contributia datorata de angajator. Daca nu sunteti in situatia persoanei care are un contract de munca ci in alte situatii pentru care trebuie sa platiti contributie la pensie, ar trebui sa platiti dumneavoastra direct intreg procentul (care de exemplu in aceasta luna reprezinta 222 lei) pentru a va lua in calcul intreg stagiul pe luna respectiva.
Multumesc pt. raspuns. Sunt in situatia uni PFA care urmeaza ca incepand de la 1 ian 2016, sa plateasca 10,5 % CAS. Vroiam sa stiu ce in seamna ca nu beneficiaza "de întreg stagiu de cotizare în momentul stabilirii punctajului pentru pensie". Tehnic vorbind cat va beneficia?
Precizari vor apare cand se vor publica normele de aplicare a noului cod fiscal. Acel procent va fi cel minim si obligatoriu daca mai aveti in alta parte un contract de munca valabil. Daca nu, platiti obligatoriu intreaga valoare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit 2016 coana28 coana28 Daca suntem la norma de venit, platim 10,5% din norma sau din tot?avand in vedere ca nu mai precizezi suma in decl 600 , si daca platesti doar 10,5% ce ... (vezi toată discuția)
Pensii M-O M-O Buna ziua, Doresc si eu lamuriri privind Legea pensiilor si anume: mama mea are un stagiu de cotizare de 10 ani, este nascuta pe 8 sept. 1954, in prezent are ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca medic pe pfa madalina_petrut madalina_petrut Perioada in care un medic specialist lucreaza ca PFA este considerata vechime in munca, astfel incat dupa 5 ani acesta sa se poata inscrie la examenul de ... (vezi toată discuția)