avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... liderul de sindicat:un mic dictator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

liderul de sindicat:un mic dictator

lucrez la stat si de doi ani am constituit un sindicat,am ales un lidersi atat.de restul se ocupa acest lider el da afara din sindicat pe cine vrea,primeste doar pe cine vrea,nu se stie ce se face cu banii stransi de la membri,cati bani ia el,cati se dau in caz de vreun proces intrun cuvant in loc de un sindicat ne am ales cu unu care face si desface ce vrea.cum putem verifica ce se intampla cu banii nostri?cine il poate verifica?cine il poate pune la punct pe acest mic dictator?multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan.apostol , utilizator 10:08, 29 Iulie 2009
Orice sindicat are un statut care are putere de lege pentru membrii acelui sindicat.
In plus sindicatul trebuie sa aibe un consiliu de conducere ales de membrii sindicatului. Acest consiliu raspunde in fata membrilor pentru actiunile desfasurate ! De asemenea corespondenta si toata activitatea consiliului pot fi oricand verificate de membrii sindicatului.
Ce spune statutul dvs?
B-)
Puteti convoca o adunare generala prin care ii cereti socoteala sau il schimbati si alegeti pe altcineva sa va reprezinte in relatiile cu angajatorul.
tudorvaleriu a scris:

Puteti convoca o adunare generala prin care ii cereti socoteala sau il schimbati si alegeti pe altcineva sa va reprezinte in relatiile cu angajatorul.

Asta dle Valeriu daca sunt uniti ! Fiindca ce se deduce din spusele dlui Marinica este ca nu prea stau bine la capitolul acesta!
Daca nu se pun de acord isi merita liderul pe care l-au ales!
Puteti citi si legea care reglementeaza actvitatea sindicala, Lege nr. 54/2003
Acolo am gasit:
Art. 26. - (1) Controlul activităţii financiare proprii a organizaţiilor sindicale, precum şi a unităţilor economico-sociale ale acestora se realizează prin comisia de cenzori care funcţionează potrivit statutului

Alte discuții în legătură

Obligativitate raport al comisiei de cenzori georgehc georgehc Fac parte dintr-un sindicat al carui presedinte a fost ales in toamna anului 2009. de atunci si pana acum, in calitate de lider, niciodata, presedintele sau ... (vezi toată discuția)
organizatii sindicale-verificare acte daxela daxela Care este autoritatea externa abilitata sa verifice corectitudinea operatiunilor unei organizatii sindicale? (vezi toată discuția)
Sindicat azeret azeret In unitatea noastra urmeaza sa se organizeze alegeri pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinti. Membri sindicali ar vrea sa aleaga persoanele ... (vezi toată discuția)